Tάκης Μπαλτάκος: “Το θέμα του μητρώου δεν έχει κλείσει”

Στα γραφεία της ΕΠΣ Θεσσαλίας βρέθηκε την Κυριακή 30/10 ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Τάκης Μπαλτάκος, που παραχώρησε και συνέντευξη Τύπου.

Για τις κινήσεις που θα κάνει η ΕΠΟ αν η κυβέρνηση επιμείνει στις κυρώσεις σε σωματεία που δεν θα ενταχθούν στο μητρώο της ΓΓΑ:

«Κατ’ αρχήν, για φέτος έχουμε τελειώσει διότι δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή. Για το επόμενο καλοκαίρι θα πρέπει να δούμε τι γίνεται. Εμείς έχουμε τονίσει ότι για την ΕΠΟ το θέμα του μητρώου δεν έχει κλείσει. Αντιθέτως, το ανοίγουμε τώρα. Πρώτα από όλα έχουμε δικαστήριο στις 29/11, αφού προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας τέσσερα σωματεία από τα Δωδεκάνησα. Τα σωματεία αυτά έχουν τεράστιο πρόβλημα με το μητρώο που τους υποχρεώνει να έχουν προπονητή. Ποιος, όμως θα πάει να δουλέψει σε ένα νησί όπως η Τήλος ή η Σύμη; Η ΕΠΟ συνεχίζει την προσπάθεια κατά του μητρώου με τρόπο θεσμικό και νόμιμο».

Για το πως η ΕΠΟ θα προστατέψει το αυτοδιοίκητό της από τις παρεμβάσεις του κράτους:

«Το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ είναι στην ουσία αυτοδιοίκητο όλων των σωματείων. Στο άρθρο 12 του συντάγματος λέει ότι το δικαίωμα του συνέρχεσται και συνεταιρίζεσται ισχύει για όλα τα σωματεία. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να παρεμβαίνει στα εσωτερικά ενός σωματείου και να λέει π.χ. ότι «δεν θα γράφεις πάνω από 50 μέλη γιατί έτσι θέλω εγώ».

Μόνο στο ποδόσφαιρο θίγεται το αυτοδιοίκητο του σωματείου που λέγεται ΕΠΟ ή ΕΠΣ διότι οι κυβερνήσεις θέλουν να παρεμβαίνουν για τους δικούς τους λόγους. Έτσι, προσφύγαμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ελπίζουμε ότι θα δεχθεί να μην μπορεί το κράτος να επιλέγει ποια σωματεία θα έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται και ποια όχι. Η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ δεν έχει παρέμβει γιατί την έχουμε κουράσει από το 2016 και μετά. Τώρα που βγήκαμε από την επιτροπεία προσπαθούμε να λύσουμε μόνοι τα προβλήματά μας».

Από το Blogger.