«Σκόνταψε» η ΑΕΚ στην Τρίπολη, 1-1 με τον Αστέρα!


Ο Αστέρας Τρίπολης και η ΑΕΚ έμειναν στο 1-1 για την ενδέκατη αγωνιστική της Superleague. Αυτή ήταν η πρώτη ισοπαλία για την Ένωση, που δεν εκμεταλλεύθηκε τη βαθμολογική απώλεια του Παναθηναϊκού μετά το 1-1 στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έφτασε τους 25 βαθμούς. Ο Αστέρας είναι στην ένατη θέση με 10 βαθμούς.

Η Ένωση μπήκε με διάθεση να πιέσει από το πρώτο λεπτό του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 11ο λεπτό μετά από ωραία ανάπτυξη της μπάλας αλλά το τελείωμα του Ρότα ήταν αδύναμο.

Στο 13’ ήταν σειρά του Αστέρα να δημιουργήσει υπό καλές προϋποθέσεις. Ο Κρέσπι έκανε το πλασέ αλλά δεν στόχο. Λίγο αργότερα το συρτό σουτ του Ριέρα δεν ανησύχησε τον Αθανασιάδη που μπλόκαρε με ευκολία.

Ο Μουνάφο βρήκε χώρο στο 25’ και σούταρε αλλά η προσπάθειά του κατέληξε άουτ. Στο 29ο λεπτό ο Αραούχο έκανε ωραία προσπάθεια αλλά ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε. Η ομίχλη στην Τρίπολη δυσκόλευε τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων.

Στο 41ο λεπτό ο Μοχαμάντι έκανε τη σέντρα με τον τερματοφύλακα του Αστέρα να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια. Λίγο αργότερα ο Αραούχο σούταρε αλλά δεν βρήκε στόχο. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου Η ΑΕΚ βρήκε στην αντεπίθεση. Ο Γκατσίνοβιτς έβγαλε ωραία κάθετη στον Λιβάι Γκαρσία με τον Παπαδόπουλο να αποκρούει. Στη συνέχεια της φάσης ο Σέρβος χαφ σούταρε άουτ.

Η Ένωση μπήκε με απειλητική διάθεση και στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 50’ η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα κέρδισε πέναλτι με τον Άμραμπατ να ευστοχεί και να δίνει προβάδισμα στην ΑΕΚ.

Ο Αστέρας ισοφάρισε στο 58ο λεπτό. Ο Κρεσπί έπιασε το βολέ, η μπάλα κόντραρε στον Τζαβέλλα και κατέληξε στα δίχτυα του Αθανασιάδη.

Στο 63’ ο Παπαδόπουλος έκανε σπουδαία επέμβαση σε προσπάθεια του Άμραμπατ. Ο Έλληνας τερματοφύλακας του Αστέρα έδειξε τα αντανακλαστικά του ξανά στο 69ο λεπτό.

Ο Αστέρας ήταν πιεστικός και είχε δύο στιγμές με τον Κρέσπι. Στο 82’ ο Άμραμπατ μπήκε στην αντίπαλη περιοχή αλλά η άμυνα των γηπεδούχων έδιωξε. Στο 88ο λεπτό ο Γκατσίνοβιτς έπιασε το σουτ αλλά η προσπάθειά του ήταν εντελώς άστοχη.

Στο 90’ ο Τιλίκα έκανε το γύρισμα μέσα στην περιοχή αλλά δεν βρέθηκε κάποιος συμπαίκτης του στην πορεία της μπάλας.

Αστέρας Τρίπολης (Ηρακλής Μεταξάς): Παπαδόπουλος, Τζουκάνοβιτς, Καστάνιο, Καρμόνα, Τασουλής, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Ρεγκίς (90+ Ντομίγκεθ), Σίτο (75΄ Λεό Τιλίκα), Ριέρα (84΄ Μπενίτο), Μπαράλες (84΄ Αλβαρες)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Μοχαμαντί (80΄ Μάνταλος), Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι (80΄ Τσούμπερ), Γκατσίνοβιτς, Πινέδα (46΄ Γιόνσον), Γκαρσία, Αραούχο, Ελίασον (20΄ Αμραμπατ)

Από το Blogger.