Λουτσέσκου: «Σημαντικό να υπολογίζεις παραπάνω από 11 παίκτες σαν βασικούς»


Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου σε δηλώσεις του, για το παιχνίδι με τον Βόλο, στάθηκε, στην αυτοπεποίθηση που έχει «κερδίσει» ο ΠΑΟΚ από τα διαδοχικά θετικά αποτελέσματα, τόνισε για ακόμη μία φορά ότι γίνεται δουλειά στην ομάδα και τα αποτελέσματα θα φανούν καλύτερα την επόμενη σεζόν.

Παράλληλα ο Ρουμάνος τεχνικός αναφέρθηκε και στην απόδοση του Γιάννη Κωνσταντέλια και τι έχει αλλάξει στη νοοτροπία του που τον βελτίωσε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη NOVA:

«Η νίκη κόντρα στον Ιωνικό είναι σημαντική, παράλληλα η αυτοπεποίθηση που παίρνουμε. Οι διαδοχικές νίκες που παίρνουμε είναι κάτι πολύ θετικό. Για εσάς είναι εύκολο να κάνετε την ερώτηση, αλλά για μένα είναι δύσκολο, καθώς όλα τα οφέλη τα έχω εξηγήσει από τότε που ξεκινήσαμε τη χρονιά και την προετοιμασία. Η ομάδα είναι καινούρια, όταν είχαν έρθει οι νέοι παίκτες ήταν σαν «χαμένοι». Έπρεπε να αναπτύξουμε σχέσεις, να αποκτήσουμε χημεία και σιγά - σιγά βλέπουμε πως τα πράγματα εξελίσσονται όσο περνάει ο χρόνος τελείως διαφορετικά».

Για το πόσο αποκτούν ψυχολογία οι παίκτες με τα αποτελέσματα και το ότι νέοι παίκτες έρχονται και δίνουν κάτι στην ομάδα:

«Είναι πολύ σημαντικό να έχεις παραπάνω από 11 παίκτες που μπορείς να υπολογίζεις σαν βασικούς, που ανά πάσα στιγμή μπορούν να σου δώσουν αυτό που χρειάζεσαι. Ξέρουμε ότι ποιότητα υπάρχει. Κατανόηση και αυτοπεποίθηση που έλειπαν έρχονται και είναι θετικό που μπορούμε να υπολογίζουμε σε περισσότερους παίκτες».

Για τη σκηνή που ακόμη και αντίπαλοι χειροκρότησαν τον Κωνσταντέλια στην αναμέτρηση με τον Ιωνικό:

«Έχει ταλέντο, είναι αναμφισβήτητο και έχει βελτιώσει πολύ την νοοτροπία του, κατάλαβε ότι είναι πολύ σημαντικό η συμμετοχή των ποδοσφαιριστών να γίνεται και όταν δεν έχουμε τη μπάλα και γι' αυτό, έχοντας αλλάξει σε αυτό τη νοοτροπία του, είναι ένα κομμάτι του βασικού κορμού αυτή τη στιγμή. Είναι στο ξεκίνημα, ξέρει ότι έχει πολλά να μάθει. Όπως οι νέοι, αντιμετωπίζονται από τον κόσμο με μία συμπάθεια.  

Πρέπει όμως να μάθει να διαχειρίζεται και τις δύσκολες στιγμές που ίσως έρθουν. Αυτό όμως που πρέπει να κάνει είναι να συνεχίσει να βελτιώνει τη νοοτροπία του, να μη συμβιβάζεται με την κατάσταση που βρίσκεται και έχει απόλυτα την ικανότητα να φτάσει σε υψηλό επίπεδο. Γενικά δεν μου αρέσει να μιλάω συγκεκριμένα για ποδοσφαιριστές, η σεζόν ακόμη είναι μεγάλη, ενδεχομένως να έχουμε κι άλλες στιγμές που θα βρεθούμε με άσχημα αποτελέσματα. Έχω πει ξανά ότι η δουλειά που γίνεται αυτή τη σεζόν, θα φανεί καλύτερα την επόμενη σεζόν μιας και μιλάμε για μια νέα ομάδα, με νέες ιδές, που χρειάζεται χρόνο».

Όσο για το ματς με τον Βόλο τόνισε:

«Ο Βόλος είναι πολύ καλή ομάδα, έχει καλούς παίκτες, πιστεύω ότι θα είναι ένα ωραίο παιχνίδι».
 

Από το Blogger.