Μπούσης: «Να γίνει ένα γήπεδο 12.000 θέσεων με προοπτική επεκτάσεων, όσο μεγαλώνει η ομάδα»


Αγιασμός στα νέα γήπεδα του ΟΦΗ στο ΒΑΚ πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 12/11, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, του Περιφερειάρχη Κρήτς Σταύρου Αρναουτάκη και του προέδρου του ΟΦΗ Μιχάλη Μπούση.

Ο πρόεδρος του ΟΦΗ τόνισε: «Ξέρω πως έχουμε προβλήματα, αλλά αυτό που περνάμε θα το ξεπεράσουμε γιατί είμαστε υγιής. Σας ευχαριστούμε για τη στήριξη (σ.σ για την Περιφέρεια). Να τελειώσει η χρονιά φέτος και του χρόνου θα είμαστε πιο δυνατοί...».

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρθηκε στην υποχρέωση της Περιφέρειας: «Υποχρέωσή μας να στηρίξουμε τέτοιες ενέργειες, ο παλιός και ο νέος ΟΦΗ είναι ένα. Όλοι μαζί είμαστε εδώ. Οι μεγάλες ομάδες κάνουν γήπεδα. Διεκδικούμε μεγάλα αθλητικά κέντρα να χρηματοδοτηθούν από την Πολιτεία».

Την απόφασή του η ομάδα να διεκδικήσει την κατασκευή νέου γηπέδου εντός του Ηρακλείου στα επόμενα τρία χρόνια, γνωστοποίησε ο Μιχάλης Μπούσης μιλώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ μετά τον αγιασμό στο Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο.

Αρχικά, ο ισχυρός άνδρας των «ασπρόμαυρων», αναφέρθηκε στο σχέδιο κατασκευής νέου γηπέδου, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε: «πάντα θα θέλαμε να μείνουμε στο «Γεντί Κουλέ», αλλά καμιά φορά εάν δεν παίρνεις τις κατάλληλες άδειες, δεν μπορείς να συνεχίζεις να δίνεις χρήματα σε κάτι που στο μέλλον δεν θα είναι σωστό, νομίζω είναι τσάμπα ο κόπος. Να γίνει ένα γήπεδο 12.000 θέσεων με προοπτική επεκτάσεων, όσο μεγαλώνει η ομάδα, να μπορεί να επεκτείνεται και το γήπεδο. Θα πρέπει σιγά-σιγά να μπούμε στη διαδικασία να γίνει νέο γήπεδο, θέλω να γίνει στα επόμενα τρία χρόνια, δεν θέλω να γίνει όπως με την Αγιά Σοφιά που πέρασαν τόσα χρόνια. Στο επόμενο εξάμηνο να έχουμε αποφασίσει τον χώρο όπου θα κατασκευαστεί το γήπεδο.

Ακολούθως, ερωτήθηκε για τον χώρο του γηπέδου και εάν υπάρχει στα πλάνα ο χώρος του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης», με τον πρόεδρο του ΟΦΗ να είναι απολύτως ξεκάθαρος, λέγοντας: «για να γίνει στο αεροδρόμιο, θα πρέπει να περιμένουμε δέκα χρόνια, εγώ δεν θέλω να περιμένω, θέλω κάτι που μπορεί να γίνει άμεσα υλοποιήσιμο και μαζί με τον κ. Σταύρο εδώ να δούμε εφόσον μας κάνει, να προχωρήσουμε. Να μην γίνει λάθος επιλογή του χώρου, να είναι μέσα στο Ηράκλειο».
 

Από το Blogger.