Με Οζέγκοβιτς ο Βόλος κέρδισε 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα

Έχοντας τον Οζέγκοβιτς σε «μεγάλη» μέρα ο Βόλος κέρδισε με 2-1 στο «Πανθεσσαλικό» τον ΠΑΣ Γιάννινα σε ματς για την 12η αγωνιστική της Super League.

 Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Βόλο να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς ωστόσο να καταφέρει να απειλήσει. Κύριοι εκφραστές των επιθέσεων για τους γηπεδούχους ήταν ο Λούνα και ο Φερνάντες από τα αριστερά. Στο 6’ ο Κώστας Μπράτσος προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή καθώς ο αρχηγός της ομάδας, Χρήστος Τσοκάνης σε διεκδίκηση της μπάλας τραυματίστηκε και στη θέση του πέρασε ο Δημήτρης Μεταξάς.
Η φιλοσοφία των γηπεδούχων δεν άλλαξε, ωστόσο ο ΠΑΣ ήταν αυτός που έχασε την πρώτη καλή στιγμή όταν ο Παμλίδης με ανάποδο ψαλίδι έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Κλέιμαν.

Ο Βόλος απείλησε ένα λεπτό αργότερα με τον Οζέγκοβιτς να βρίσκεται μόνος στην καρδιά της μεγάλης περιοχής ωστόσο βρήκε την μπάλα με το χέρι. Το ματς ισορρόπησε και ο ΠΑΣ έψαχνε λύσεις με κάποια αντεπίθεση ωστόσο η ομάδα του Κώστα Μπράτσου ήταν καλά οργανωμένη στην άμυνα της.

Στο 30’ ο Άλχο έκανε από τα δεξιά την επέλαση, γύρισε στην περιοχή με τον Παντελάκη να προλαβαίνει και να διώχνει πριν ο Φερνάντες γίνει επικίνδυνος. Οκτώ λεπτά αργότερα, ο Παμλίδης βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή με τον Κλέιμαν να μπλοκάρει εύκολα και το 0-0 να παραμένει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, ο Βόλος μπήκε αποφασισμένος για την νίκη και ο Οζέγκοβιτς στο 47ο λεπτό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με καρφωτή κεφαλιά έπειτα από υπέροχη σέντρα του Λούνα, κάνοντας το 1-0.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν επηρεάστηκε και στο 50’ απείλησε με σουτ του Μορέιρα που έδιωξε ο Κλέιμαν. Στο 55’ ο Βόλος βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Οζέγκοβιτς να βάζει το πόδι του στο χαμηλό σουτ του Φερνάντες κάνοντας το 2-0 και «καθαρίζοντας» ουσιαστικά το ματς. Ο ΠΑΣ Γιάννινα, δεν τα παράτησε και ανέβασε μετά το 65’ την απόδοση του. Στο 69’ ο Βόλος με τον Ντέλετιτς έφτασε κοντά στο 3-0 όμως ο Αθανασίου απέκρουσε το εκπληκτικό σουτ του Σέρβου.

Οι δύο προπονητές ανακάτεψαν την «τράπουλα» με τον Θανάση Στάικο να περνά στο ματς τον Μπάλαν, κίνηση που τον δικαίωσε στο 82’. Ο Μπαγκαλιάνης πήρε την μπάλα και έβγαλε μια άψογη κάθετη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Βόλου με τον Μπάλαν να προλαβαίνει τον Κλέιμαν και να πλασάρει στα δίχτυα των γηπεδούχων μειώνοντας σε 2-1.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα το ματς έγινε ροντέο με τον Βόλο να αμύνεται και τον ΠΑΣ να πιέζει για την ισοφάριση. Η πρώτη προειδοποίηση ήρθε στο 88’ με τον Μορέιρα να σουτάρει αλλά να είναι εκτεθειμένος.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΠΑΣ «άγγιξε» το γκολ με τον Παμλίδη να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κλέιμαν.

Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία του ματς με τον Βόλο να πανηγυρίζει μια τεράστια αλλά αγχωτική νίκη και τον ΠΑΣ Γιάννινα να μένει με το… κρίμα.

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Σιέλης, Εσκοβάλ, Λούνα, Τσοκάνης (9΄λ.τρ. Μεταξάς), Μπαριέντος, Μεθκίδα (46΄ Νοκέρ), Π. Φερνάντες (80΄ Κούτσιας), Οζέγκοβιτς (86΄ Β. Φερνάντεζ), Ντέλετιτς (86΄ Πίρινεν)

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Αθανασίου, Σόρια, Παντελάκης, Μπαγκαλιάνης, Πήλιος, Μπιλμπάο, Λιάσος (64΄ Μπάλαν), Τζίμας, Μέντες, Ροσέρο, Παμλίδης.

Από το Blogger.