Έκτη αλλαγή στα ματς του Μουντιάλ 2022, ενέκρινε η FIFA!

Η FIFA θα επιτρέψει μια επιπλέον αλλαγή, εκτός των μάξιμουμ πέντε, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, σε περιπτώσεις διάσεισης ποδοσφαιριστών.

Το γνωστοποίησε η ίδια η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία, σε ανακοίνωσή της ενόψει της έναρξης του Μουντιάλ 2022.

Ο ιατρικός διευθυντής της FIFA, Άντριου Μάσεϊ, μίλησε για τις διάφορες διαδικασίες που θα εφαρμοστούν κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, συμπεριλαμβανομένου του νέου πρωτοκόλλου της FIFA, Medical Concussion.

«Το πρωτόκολλο διάσεισης είναι ένας οδηγός βήμα προς βήμα για τους γιατρούς της ομάδας και τους κλινικούς γιατρούς, που τους προειδοποιεί πώς να αντιμετωπίσουν καλύτερα τους εγκεφαλικούς τραυματισμούς», υπογράμμισε.

«Η διάσειση δεν είναι ίδια με έναν άλλο τραυματισμό. Μερικές φορές, μπορεί να χρειαστούν 72 ώρες για να εκδηλωθεί. Εργαζόμαστε πάνω στην πεποίθηση «υποψιαζόμαστε και προστατεύουμε», για να βάλουμε σε εφαρμογή πράγματα που υποστηρίζουν και βοηθούν τους γιατρούς της ομάδας να λαμβάνουν τις σωστές αποφάσεις».

Ο Μάσεϊ πρόσθεσε ότι σε περίπτωση πραγματικής ή ύποπτης διάσεισης, το πρωτόκολλο του Κατάρ 2022 θα επιτρέπει μία αντικατάσταση, εκτός από τις πέντε επιτρεπόμενες αλλαγές.

«Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι το «υποψία και προστασία», να ενεργούμε προς το συμφέρον του παίκτη σε κάθε φάση, αλλά όχι εις βάρος της ομάδας. Δεν θέλουμε να αφήσουμε μια ομάδα σε μειονεκτική θέση αριθμητικά ή τακτικά. Το μόνο που κάνει η FIFA είναι να υποστηρίζει τους γιατρούς της ομάδας», κατέληξε.

Από το Blogger.