Επιστροφή 50 εκατ. ευρώ ζητάει η Budweiser από τη FIFA

Η απόφαση που πήρε το Κατάρ να απαγορεύσει την κατανάλωση αλκοόλ στα γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου ενόχλησε έναν από τους κύριους χορηγούς της διοργάνωσης.

Πρόκειται για την εταιρία Budweiser, η οποία είναι έτοιμη να ζητήσει από τη FIFA μείωση 50 εκατομμυρίων ευρώ στη συμφωνία χορηγίας που είχαν υπογράψει  για το Μουντιάλ  2022.

«Λοιπόν, αυτό είναι ενοχλητικό». Με αυτό το… λακωνικό “tweet” η αμερικανική μπύρα Budweiser είχε αντιδράσει στην ανακοίνωση της FIFA πως δεν θα πωλείται αλκοολούχα μπύρα στα γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η αμερικανική μπύρα, η οποία έχει μια συμφωνία συνεργασίας 75 εκατομμυρίων δολαρίων με τη FIFA, μπορεί να πουλάει μόνο τη μη αλκοολούχα «έκδοσή» της, Bud Zero, εντός των γηπέδων στο Μουντιάλ.

Ενώ υπάρχουν νομικοί λόγοι για διαμάχη με τη FIFA, η αμερικανική εταιρεία, με την προοπτική του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026 (υπάρχει ήδη συμβόλαιο 110 εκατομμυρίων ευρώ), δεν θέλει να έρθει σε ρήξη με την παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία, όπως αναφέρει η εξειδικευμένη ιταλική ιστοσελίδα calcio e finanza.

«Στόχος είναι, λοιπόν, να ζητηθεί μείωση ποσού χορηγίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 περίπου στα 50 εκατομμύρια ευρώ, φέρνοντας έτσι τη συμφωνία σε οριστικό ποσό γύρω στα 60 εκατομμύρια ευρώ» αναφέρεται.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο μερών, η Budweiser θα μπορούσε να κινηθεί νομικά κατά της FIFA για αθέτηση συμβολαίου.

Από το Blogger.