Στο Κατάρ δεν αφήνουν τους παίκτες της Εθνική Αγγλίας να φορέσουν περιβραχιόνιο για τους ομοφυλόφιλους!

Η εθνική Αγγλίας, μέσω των δηλώσεων του αρχηγού της, Χάρι Κέιν, υποστήριζε όλο αυτό το διάστημα ότι το περιβραχιόνιό της στο Μουντιάλ 2022 που διεξάγεται στο Κατάρ θα είχε διαφορετικά χρώματα ως «ένδειξη στήριξης» στην  κοινότητα των ομοφυλόφιλων, αλλά η FIFA ξεκαθάρισε οριστικά ότι απαγορεύει κάτι τέτοιο.

Η εθνική Αγγλίας ήθελε να χρησιμοποιήσει αυτό το περιβραχιόνιο στο πλαίσιο μιας καμπάνιας «One Love» αλλά η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία, η οποία εξαρχής ήταν αντίθεση, έκανε οριστικά ξεκάθαρο ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται.

Η FIFA ήταν σαφής προς την αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ότι δεν επιτρέπει καμία αλλαγή εξοπλισμού, στον οποίο συμπεριλαμβάνεται και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, με τους Άγγλους να δέχονται με απογοήτευση  τα νέα, αφού το ήθελαν πολύ το περιβραχιόνιο.

Δεν απελπίζονται όμως.  Οι  παίκτες της εθνικής της Αγγλίας  θέλουν να στείλουν μήνυμα στους αγώνες τους στο Μουντιάλ 2022 και αυτό, όπως αναφέρει ο Τύπος της χώρας, θα είναι κατά του «ρατσισμού», αφού οι παίκτες σκοπεύουν να προχωρήσουν στο γνωστό προσκύνημα μεσα στο γήπεδο, μια κίνηση που έχει προκαλέσει όμως τις αποδοκιμασίες πολλών οπαδών και άλλων εθνικών ομάδων.

 

Από το Blogger.