Σπανέας: «Καθαρό το πέναλτι στο «ντέρμπι» – Ο Παπαπέτρου είναι ο κορυφαίος Έλληνας διαιτητής»

O νέος πρόεδρος της Ένωσης Διαιτητών, Γιώργος Σπανέας μίλησε στην «ΔΙΚΗ του OPEN» και σχολίασε το πέναλτι που κέρδισε ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι.

Αναλυτικά ανέφερε:

«Είναι καθαρή η φάση. Ήταν σε σύγχυση ο αμυνόμενος ο παίκτης του Ολυμπιακού και άπλωσε το χέρι του. Είναι καθαρή η φάση και δεν κατάλαβα για ποιο λόγο έγιναν οι διαμαρτυρίες», είπε αρχικά. Στη συνέχεια μίλησε για τον κ. Καραμάνη και την κόντρα που είχαν:

«Ακολούθησε λάθος τακτική και χτύπησε λάθος πόρτες. Έπρεπε να μιλήσει με την ομοσπονδία και όχι με την κυβέρνηση. Του καταλογίζω ότι είχε κουραστεί, είχε αντιπαλότητες με τις ενώσεις, είναι μια γάγγραινα αυτή η υπόθεση με τα έσοδα.

Δεν μπορώ να απαγορεύσω σε κάποιον να θέσει υποψηφιότητα, ηταν φυσικό επόμενο να υπάρξουν αντιπαραθέσεις. Δεν μπορούσαμε να συνυπάρξουμε. Ο κύριος με τα άσπρα μαλλιά έλεγε ότι αυτομολήσαμε. Δεν μπορώ να καταλάβω Ήταν ανάγκη να ανανεώσουμε το στόλο, να βρουμε καινουργιους ανθρώπους να εκπαιδευτούν.

O Καραμάνης το παρεξήγησε, νόμιζε ότι ήταν προσωπικό το θέμα. Είδα ότι χανόμαστε και ήθελα να ξυπνήσω στους συνδέσμους. Αποφάσισε με το εγώ να μην κάνουμε συμβούλιο. Έπρεπε να πάμε σε γενική συνέλευση. Γίνονται αυτά και σε άλλες συνελεύσεις. Ήταν η μόνη διέξοδος αυτή η συνέλευση για να ενημερώσω τους υπόλοιπους συναδέλφους. Πρέπει όλοι να κάτσουμε κάτω και να συνεργαστούμε».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους ξένους διαιτητές με αφορμή την παρουσία του Κέλετ:

«Γιατί να έρθει ξένος διαιτητής από την ελίτ εδώ; Για να έχει καταγγελίες σε βάρος του όπως ο Δανός; Οι ομάδες πρέπει να καταλάβουν ότι ο διαιτητής είναι κι αυτός μέρος του παιχνιδιού και κάνει λάθη. Τώρα με το Var απλά πρέπει να  περιοριστούν τα λάθη. Είμαι υπέρ της επαγγελματικής διαιτησίας. Οι Άγγλοι έκαναν 11 χρόνια για να λειτουργήσουν την επαγγελματική διαιτησία κι εμείς πάμε να το κάνουμε σε 2 μήνες. Πρέπει να υπάρξει στενή συνεργασία με την ΕΠΟ και όλων των φορέων. Αν δεν τα βρουν όλοι οι πρόεδροι μεταξύ τους, δε γίνεται. Οι 4 μπορούν να το φτιάξουν, ο κ. Μαρινάκης, ο κ. Μελισσανίδης, ο κ. Αλαφούζος και ο κ. Σαββίδης. Με ένα κουμπάκι μπορούν να το αλλάξουν. Δε φαίνεται όμως να το θέλουν. Ήταν ωραίο το ντέρμπι χθες.  Πρέπει να τα βρουν μεταξύ τους».

Τέλος, στο ερώτημα για τον καλύτερο Έλληνα διαιτητή, απάντησε:

«Είναι ο Παπαπέτρου και αυτό οφείλεται στην απογοήτευση του Τάσου Σιδηρόπουλου, του έριξε την ψυχολογία επειδή δεν έφτασε εκεί που περίμενε ότι θα φτάσει. Για ό,τι κολυμπούσε και ό,τι πετούσε φταίει ο Σιδηρόπουλος».

Από το Blogger.