«Ολοκληρωμένος γκολκίπερ ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι, μπράβο στον Παναθηναϊκό που τον εμπιστεύτηκε»

Δύο πρώην τεχνικοί της Έμπολι, ο Πασκουάλε Μαρίνο και ο νυν προπονητής της Άσκολι, Κριστιάν Μπούτσι «έσταξαν» μέλι για τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, Αλμπέρτο Μπρινιόλι!

Αναλυτικά οι δηλώσεις των δύο τεχνικών στο SDNA:
Κριστιάν Μπούκι:

«Ο Αλμπέρτο είναι τερματοφύλακας κορυφαίου επιπέδου. Διαθέτει σπουδαία τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά και από άποψη φυσικής κατάστασης είναι εξαιρετικός. Επίσης πρόκειται για τερματοφύλακα με απίστευτη προσωπικότητα και πάθος.
Τον είχα παίκτη στην Περούτζια και ήμουν εκείνος που εισηγήθηκε με επιμονή την απόκτηση του και από την Έμπολι, γιατί πρόκειται για την επιτομή και το πρότυπο του σύγχρονου τερματοφύλακα έτσι όπως αντιλαμβάνομαι εγώ τον συγκεκριμένο ρόλο.

Δεν εκπλήσσομαι βλέποντας τον να παίζει στο υψηλότερο επίπεδο σήμερα. Αντιθέτως θεωρώ πως ο Αλμπέρτο μπορεί να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο.

Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό που τον πίστεψε πολύ και εκείνος με την σειρά του θα ξεπληρώνει την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο σύλλογος με την αφοσίωση του και τις εξαιρετικές εμφανίσεις του.
Σας ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να μιλήσω για τον Αλμπέρτο. Του εύχομαι καλή τύχη, όπως και στον Παναθηναϊκό».
Πασκουάλε Μαρίνο

«Ο Μπρινιόλι τα πήγε πολύ καλά στην Έμπολι. Πλέον με την ωριμότητα που διαθέτει, τολμώ να πω πως πρόκειται για έναν πλήρη και αξιόπιστο γκολκίπερ. Το βλέπετε και στον Παναθηναϊκό. Πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο τερματοφύλακα.

Για προπονητές που προτιμούν το build-up από χαμηλά, το να έχουν κάποιον σαν τον Μπρινιόλι στην ομάδα τους, είναι ιδανικό γιατί διαθέτει καλά πόδια και ξέρει να παίζει με την μπάλα. Μπορεί να πασάρει με ακρίβεια, κάτι πολύ σημαντικό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο»

Από το Blogger.