Μπαρτζώκας: «Να προστατεύσουμε καλά τη μπάλα, να έχουμε καλή εκτέλεση, να εκτελέσουμε με υπομονή»

Ο Ολυμπιακός αναχώρησε για το Τελ Αβίβ, όπου και θα αντιμετωπίσει τη Μακάμπι στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Euroleague, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να υπογραμμίζει ότι η ομάδα του πρέπει να προστατεύσει καλά τη μπάλα και να επιβάλλει το δικό της ρυθμό στο παιχνίδι. 

Αναλυτικά τα όσα είπε ο τεχνικός των ερυθρόλευκων:

«Τα δύο combo γκαρντ που παίζουν σε αυτή τη θέση ο Μπράουν και ο Μπόλντγουιν παίρνουν μεγάλο μέρος των αποφάσεων στο παιχνίδι και στο σκορ. Συνεπώς είναι καθοριστικό το να παίξουμε καλά πάνω τους. Αναλύσαμε τον τρόπο που παίζουν. Χρησιμοποιούν κάποιες match up ζώνες. Στην ουσία είναι man to man με αλλαγές η άμυνά τους. Έχουμε ένα πλάνο για αυτό το παιχνίδι και ελπίζουμε να πάει καλά».

Για το τι πρέπει να κάνει η ομάδα του για να επιστρέψει με ένα ακόμη διπλό στην βάση της, είπε:

«Πρέπει να προστατεύσουμε την μπάλα. Πιέζουν πάρα πολύ και τις εισαγωγικές πάσες, συχνά κλέβουν τη μπάλα και με τους ψηλούς και όταν ανοίξουν το παιχνίδι στο transition πάνε με δύναμη στο επιθετικό ριμπάουντ. Είναι μια ομάδα που αρέσκεται να παίζει και με δύο αθλητικά 5άρα, τον Πόιθρες και τον Νέμπο.

Γενικά πρέπει να προστατεύσουμε την μπάλα, να έχουμε καλή εκτέλεση, να εκτελέσουμε με υπομονή, να προσπαθήσουμε να ελέγξουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού, να πάρουμε καλές αποφάσεις και φυσικά να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας. Αν το κάνουμε, τότε έχουμε σοβαρή τύχη να κερδίσουμε».

Από το Blogger.