«Ο Ματίας Αλμέιδα τον πιο σημαντικό ρόλο στην μεταμόρφωση Ορμπελίν Πινέδα»

Ο Μεξικανός δημοσιογράφος, Κάρλος Γιουστίκ μίλησε στο Gazzetta, για τον Ορμπελίν Πινέδα, τονίζοντας ότι τον πιο σημαντικό ρόλο της μεταμόρφωσης του, τον έχει ο Ματίας Αλμέιδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κάρλος Γιουστίκ στο Gazzetta:

Για την εικόνα που έχουν οι Μεξικάνοι για τον χαφ της Ένωσης: «Τους αρέσει πολύ ο Πινέδα, τον θεωρούν έναν πολύ ποιοτικό ποδοσφαιριστή ακόμα και αν, φυσικά, δεν είναι εκ των πρωταγωνιστών της εθνικής ομάδας. Το Μεξικό δεν έχει πολλούς παίκτες στην Ευρώπη και όσοι αγωνίζονται εκεί αντιμετωπίζονται ως Θεοί».

Για το στοιχείο εκείνο που έχει βοηθήσει τον Πινέδα να βρει τον καλό του εαυτό: «Τον πιο σημαντικό ρόλο στην μεταμόρφωση του έχει ο Ματίας Αλμέιδα. Γνώριζε καλά τον ποδοσφαιριστή από την εποχή που συνυπήρξαν στην Γκουανταλαχάρα και ήταν βέβαιο από το καλοκαίρι, όταν και παραχωρήθηκε στην ΑΕΚ, πως θα τον βοηθήσει να πιστέψει ξανά στον εαυτό του».

Για το κατά πόσον η παρουσία του Μεξικανού με την κιτρινόμαυρη φανέλα ήταν και ο λόγος που συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για το Μουντιάλ: «Ο Πινέδα δεν βρισκόταν στις αρχικές επιλογές του ομοσπονδιακού προπονητή για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Το γεγονός πως δεν είχε πολύ χρόνο συμμετοχής στη Θέλτα, τον άφηνε τις περισσότερες φορές εκτός κλήσεων. Το γεγονός ότι παραχωρήθηκε στην ΑΕΚ και εκεί αγωνίζεται ως βασικός, είναι και ο λόγος που ο ποδοσφαιριστής βρίσκεται στο Κατάρ».

Για το μέλλον του Πινέδα: «Το βασικό στοιχείο που θα κρίνει την παραμονή του Πινέδα στην ΑΕΚ είναι το ποιος θα είναι προπονητής στη Θέλτα. Αν, δηλαδή, θα παραμείνει ως το τέλος της σεζόν ο Εδουάρδο Κουντέ ή αν θα υπάρξει αλλαγή τεχνικού πριν την ολοκλήρωση της τρέχουσας περιόδου. Το μόνο βέβαιο είναι πως οι ιδιοκτήτες της ομάδας θέλουν πολύ τον ποδοσφαιριστή, τους αρέσει. Όσο, όμως, ο συγκεκριμένος προπονητής κρίνει πως ο Πινέδα έχει στοιχεία δεν του αρέσουν ή δεν ταιριάζουν στο παιχνίδι της ομάδας του, τόσο η ΑΕΚ θα έχει περισσότερες πιθανότητες να τον διατηρήσει στο ρόστερ της. Σίγουρα, παίζει ρόλο και η πορεία του ίδιου του Ματίας Αλμέιδα. Αν, δηλαδή, συνεχίσει να τα πηγαίνει τόσο καλά με την ΑΕΚ και έχει τη στήριξη των ανθρώπων της ελληνικής ομάδας, θα υπάρχει και ένας επιπλέον λόγος για τον Πινέδα να παραμείνει σε ένα περιβάλλον στο οποίο αισθάνεται ασφάλεια».

Από το Blogger.