Ο Λιβάι Γκαρσία τρέλανε τους σκάουτερ που τον είδαν στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

Έχουν γραφτεί ήδη αρκετά για το πόσο μπορεί να αξίζει στο μεταγραφικό παζάρι ο Λιβάι Γκαρσία. Ο 25χρονος διεθνής με το Τρινιτάντ έχει βαλθεί άλλωστε φέτος να δικαιώσει όλους όσοι πιστεύουν πως μπορεί να έρθει για χάρη του πρόταση 10+ εκατομμυρίων ευρώ στην ΑΕΚ. Και αυτό θα οφείλεται αν συμβεί εν πολλοίς στον Ματίας Αλμέιδα.

Η οξυδέρκεια του προπονητή της ΑΕΚ έφερε τον Λιβάι Γκαρσία από τα άκρα, όπου φαινόταν να είναι η μοναδική θέση που του ταιριάζει, στον άξονα. Και εκεί ο 25χρονος άσος κάνει πράγματα που έως τώρα στην Ελλάδα δεν είχε δείξει. Σε 11 ματς και λίγο πάνω από 700 λεπτά συμμετοχής ήδη μετράει 6 γκολ και καλοβλέπει ακόμα και την πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ.

Πληθωρική παρουσία στην περιοχή, διαρκής κίνηση λίγο έξω από αυτήν, ενώ με το που βρει χώρο θα δημιουργήσει αμέσως πρόβλημα στον αντίπαλο. Άμεση προσαρμογή στις επιταγές του transition, ένας ποδοσφαιριστής που αποπνέει εξέλιξη, δείχνει τη σύγχρονη εικόνα ενός παίκτη που μπορεί να κολλήσει σε μεγάλο πρωτάθλημα και αξιοσέβαστο σύλλογο.

Το ακόμα καλύτερο για τον Λιβάι Γκαρσία είναι πως έκανε ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια με τη φανέλα της ΑΕΚ στην «Opap Arena» με τον ΠΑΟΚ. Όχι γιατί κρινόταν κάποιος τίτλος, αλλά επειδή το γήπεδο ήταν γεμάτο από ξένους σκάουτερ.

Απεσταλμένοι, μεταξύ άλλων, των Λάτσιο, Τζένοα, Φιορεντίνα, Άϊντραχτ Φρανκφούρτης, Λιλ, Τραμπζονσπόρ, Μπεσικτάς ήρθαν στην Αθήνα.

Και είδαν έναν ποδοσφαιριστή προικισμένοι με όλα εκείνα τα στοιχεία για τα οποία είχαν ακούσει. Ο Λιβάι Γκαρσία μπαίνει για τα καλά στις ατζέντες όλο και περισσότερων ομάδων από τα τοπ5 πρωταθλήματα.

Πλέον, η πρόταση από μεγάλο πρωτάθλημα (ακόμα μία για να είμαστε ακριβείς μετά από αυτή της Βόλφσμπουργκ) φαίνεται πιο πιθανή από ποτέ.

Πρόταση στα μέτρα της ΑΕΚ μια και το 40% είναι γνωστό πως παραμένει στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ. Πάντως, δεν θα πρέπει να ξενίσει κανέναν αν το επόμενο έγγραφο που φτάσει στα γραφεία αναγράφει νούμερα όπως 12, 13, 14.
 

 filathlos.gr

Από το Blogger.