Υποβιβάζεται δύο κατηγορίες ο Ολυμπιακός αν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα!

Μετά το τέλος του «αιώνιου» ντέρμπι, ο Βρέντζος έριξε… βόμβα και πρότεινε την αποχώρηση του Ολυμπιακού από το Πρωτάθλημα, κάτι που ωστόσο θα έχει κατστροφικές συνέπειες για τους «ερυθρόλευκους».

Εάν οι απειλές αυτές γίνουν πράξη, τότε οι Πειραιώτες θα υποβιβαστούν δύο κατηγορίες, δεν θα μπορούν να παίξουν Ευρώπη, θα πρέπει να αλλάξουν ιδιοκτησιακό καθεστώς για 5 χρόνια και θα επιβληθεί πρόστιμο 100.000€ και στην ΠΑΕ αλλά και στον Βαγγέλη Μαρινάκη!

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει το Άρθρο 3 του ΚΑΠ:

«1. Π.Α.Ε. που θα αποχωρήσει από πρωτάθλημα όταν αυτό είναι σε εξέλιξη, είτε με δική της απόφαση είτε για οποιονδήποτε λόγο που θεωρείται σύμφωνα με τους Κανονισμούς, ως αποχώρηση, τιμωρείται με απόφαση του αρμόδιου δικαστικού οργάνου, ως ακολούθως:

α) με άμεσο υποβιβασμό δύο (2) κατηγορίες κάτω από εκείνη που αγωνιζόταν,

β) με χρηματική ποινή εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ η ομάδα και εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ ο καθένας από τους πρόεδρο και μεγαλομέτοχο αυτής.

Τα αποτελέσματα των αγώνων, τους οποίους η ομάδα έδωσε στο πρωτάθλημα που μετέχει μέχρι την ημέρα της αποχώρησής της είναι ισχυρά. Από την ημέρα αποχώρησης της και έως τη λήξη της διοργάνωσης όλοι οι αγώνες της θεωρείται ότι έχουν κερδηθεί από τις αντίπαλες ομάδες με σκορ 3-0 και υπολογίζονται για την έκτιση ποινών μόνο των αντιπάλων ομάδων.

2. Οι μέτοχοι της Π.Α.Ε. που κατέχουν τουλάχιστον 10% του μετοχικού κεφαλαίου και τα μέλη της διοίκησης αυτής, δεν δικαιούνται, για την επόμενη, από την ημερομηνία οριστικής αποχώρησης, πενταετία να μετέχουν οι ίδιοι ή συγγενείς τους, έως δευτέρου βαθμού, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα στην μετοχική σύνθεση ή την διοίκηση Π.Α.Ε. ή Σωματείου».


 

Από το Blogger.