Ινφαντίνο: «Αν η Βόρεια Κορέα θέλει μπορεί να διοργανώσει το παγκόσμιο κύπελλο»

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, σε δηλώσεις που έκανε, αφού υπερασπίστηκε για άλλη μια φορά την επιλογή του Κατάρ για τη διεξαγωγή του Μουντιάλ 2022, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν τίθεται θέμα περιορισμού και οποιαδήποτε χώρα, όπως για παράδειγμα η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να διοργανώσει μια τέτοια διοργάνωση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ινφαντίνο:

Οποιαδήποτε χώρα μπορεί να διοργανώσει ένα event. Αν η Βόρεια Κορέα θέλει να διοργανώσει κάτι… βασικά πήγα στην Βόρεια Κορέα πριν από μερικά χρόνια και τους ζήτησα αν ήταν έτοιμοι να φιλοξενήσουν ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών.

Τελικά δεν κατάφερα να τους πείσω αλλά θα πήγαινα εκεί άλλες 100 φορές αν βοηθούσε. Μόνο η δέσμευση μπορεί να φέρει πραγματική αλλαγή. Είμαστε ένας παγκόσμιος οργανισμός και θέλουμε να παραμείνουμε ένας οργανισμός που ενώνει τον κόσμο» ανάφερε χαρακτηριστικά, προτού επιστρέψει στο θέμα του Κατάρ.

«Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο θα ανοίξει τα μάτια σε πολλούς ανθρώπους από την Δύση για τον αραβικό κόσμο. Ζούμε στον ίδιο πλανήτη, πρέπει να ζήσουμε μαζί. Πρέπει να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον, αλλά και να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε διαφορετικοί, με άλλα πιστεύω, ιστορία, καταβολές, αλλά ζούμε στον ίδιο κόσμο.

Και πρέπει να τα πηγαίνουμε καλά ο ένας με τον άλλον. Γι΄αυτό αν έρθετε εδώ και δείτε κάτι λάθος, πείτε το, αλλά πείτε επίσης πώς μπορούμε να το διορθώσουμε για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε» ήταν τα λόγια του.

Από το Blogger.