Με Ιωαννίδη «απέδρασε» από το Αγρίνιο ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες, μετά το 1-1 της Κυριακής με τον Ολυμπιακό. Το «τριφύλλι» ήταν ανώτερο καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, όμως του έλειπε η φαντασία στην τελική προσπάθεια, με τον Έλληνα επιθετικό να περνά ως αλλαγή και να «λυτρώνει» την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε κάπως… συντηρητικά στην αναμέτρηση, όμως προσπαθούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή των γηπεδούχων.

Στο 13ο λεπτό ήρθε η πρώτη φάση του αγώνα, με τον Πέρεθ να βρίσκει τον Μπερνάρ με μακρινή μπαλιά και το Βραζιλιάνο να σεντράρει, ωστόσο το -εν κινήσει- σουτ του Βέρμπιτς πέρασε ψηλά άουτ.

Στο 21′ ο Μπερνάρ σέντραρε ξανά από τη δεξιά πλευρά, ο Σπόραρ σούταρε πάνω στον Κορνέλιους, ενώ και το σουτ του Κουρμπέλη βρήκε πάνω σε αμυντικό του Παναιτωλικού και η μπάλα πέρασε κόρνερ.

Στο 28ο λεπτό ο Χουάνκαρ έβγαλε μια ωραία σέντρα και ο Αποστολάκης στην προσπάθεια του να απομακρύνει έστειλε την μπάλα προς το τέρμα της ομάδας του, με τον Ανέστη ωστόσο να μπλοκάρει σταθερά. Στο 30′ ο Μόρσεϊ εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες, μπήκε στην περιοχή, όμως το δυνατό σουτ του απομάκρυνε ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι. 

Αυτή ήταν και η τελευταία σημαντική ευκαιρία του πρώτου μέρους, το οποίο τελείωσε με σκορ 0-0.

Στο 50′ ο Μπερνάρ εκτέλεσε ωραία ένα κόρνερ, όμως η κεφαλιά του Σένκεφελντ ήταν αδύναμη και ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού μπλόκαρε με ευκολία.

Στο 58′ το «τριφύλλι» κυκλοφόρησε ωραία την μπάλα γύρω από την περιοχή των γηπεδούχων, ωστόσο το σουτ του Μπερνάρ κόντραρε και ο Ανέστης δεν είχε κανένα πρόβλημα να μαζέψει την μπάλα.

Στο 64ο λεπτό ο Βέρμπιτς απέφυγε τον Χατζηθεοδωρίδη, σέντραρε στην περιοχή, όμως η κεφαλιά του Σπόραρ κατέληξε στην αγκαλιά του Ανέστη.

Στο 66′ ο Σλοβένος φορ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του παιχνιδιού, μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ο Χουάνκαρ έβγαλε μια «γλυκιά» σέντρα, με τον Σπόραρ να απλώνει το πόδι του εν κινήσει και να στέλνει την μπάλα ψηλά από κοντινή απόσταση.

Στο 69′ Μπερνάρ και Βέρμπιτς έπαιξαν το 1-2, με τον τελευταίο να βγάζει τετ α τετ τον Σπόραρ, το πλασέ του οποίου απέκρουσε ο Έλληνας τερματοφύλακας.

Στο 78ο λεπτό ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ με τον Φώτη Ιωαννίδη. Ο Χουάνκαρ έβγαλε τρομερή σέντρα στον Έλληνα επιθετικό, ο Ανέστης απέκρουσε την κεφαλιά του, όμως στη συνέχεια ο νεαρός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, προ κενής εστίας.

Στο 89′ ο Παναιτωλικός είχε δοκάρι. Από εκτέλεση κόρνερ του Κολοβού, ο Καρέλης πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, με την κεφαλιά του να βρίσκει στην εξωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού του Μπρινιόλι. 

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου):Ανέστης, Αποστολάκης, Χατζηθεοδωρίδης (75’ Χουχούμης), Λάρσον, Κορνέλιους, Μλάντεν (75’ Μάρτενσον), Φλόρες, Ντίαζ (75’ Κολοβός), Σενγκέλια (61’ Νταγκό), Μόρσεϊ (84’ Καρέλης), Πέδρο.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ (90' Γκάνεα), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Πέρεθ, Κουρμπέλης (76’ Βαγιαννίδης), Τσέριν, Μπερνάρ (90' Σάρλια), Βέρμπιτς (76’ Ιωαννίδης), Σπόραρ (84’ Τσόκαϊ).
 

Από το Blogger.