Ο Ντένμον πήρε το «όπλο» του

Ο Μάρκους Ντένμον ηγήθηκε επιθετικά του Περιστερίου με 29 πόντους με τους οποίους έφτασε τους 111 και είναι πια στην κορυφή της λίστας των σκόρερ αφού ξεπέρασε την επίδοση των 110 που έχει ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης και των 97 πόντων που έχει ο Τζέιλεν Χαντς. Ο γκαρντ του Περιστερίου έφτασε σε μία σειρά επιτευγμάτων στο χθεσινό παιχνίδι…

*Ο Αμερικανός είχε 7/10 τρίποντα και έφτασε στην κορυφαία επίδοση εύστοχων σουτ από την περίμετρο στη φετινή Basket League αφού το προηγούμενο ρεκόρ ήταν εκείνο των έξι του Μιχάλη Λούντζη την προηγούμενη εβδομάδα στο ματς του Ολυμπιακού με το Λαύριο.

*Τα επτά εύστοχα τρίποντα του Ντένμον αποτελούν ρεκόρ τετραετίας για το Περιστέρι bwin. Θα πρέπει να γυρίσουμε στη 15η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2018-19 για να βρούμε ανάλογη ή μεγαλύτερη επίδοση, αφού τότε ο Στίβεν Γκρέι είχε οχτώ τρίποντα στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Προμηθέα.

*O 32χρονος γκαρντ έγινε ο δεύτερος, μετά τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, που έφτασε τις τέσσερις επιδόσεις 20+ πόντων στο Πρωτάθλημα. Οι 29 πόντοι του αποτελούν και νέο ατομικό ρεκόρ μετά τους 27 που είχε κόντρα στην ΑΕΚ και με αυτούς έγινε ο πρώτος φέτος και 105ος συνολικά στην ιστορία του Περιστερίου bwin που έφτασε τους 100. Παράλληλα μέσα από την 28η εμφάνιση του ξεπέρασε τους 300 πόντους στην Basket League.

*Ακόμη ο Ντένμον σημείωσε την τρίτη επίδοση 20+ πόντων του φετινού Πρωταθλήματος με απόλυτη ευστοχία στα δίποντα αφού είχε 4/4. Κάτι ανάλογο έκαναν επίσης μέσα από την 5η αγωνιστική ο Σάσα Βεζένκοφ (24π, 6/6δ.) και ο Βασίλης Τολιόπουλος (23π, 4/4δ.).

Ακόμη σε ατομικό επίπεδο…

*Ο Σακούρ Τζούστον ήταν, βάσει του ranking, ο κορυφαίος του Περιστερίου αφού είχε 33 έναντι του 31 του Ντένμον. Ο Αμερικανός φόργουορντ πέραν των 21 πόντων και των εννιά ριμπάουντ του, είχε πέντε ασίστ με τις οποίες ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στην Basket League. Τόσες είχε στην 9η αγωνιστική του περσινού Πρωταθλήματος ως παίκτης του Άρη απέναντι στη σημερινή ομάδα του.

Ο φόργουορντ του Περιστερίου μάλιστα έγινε ο πρώτος παίκτης ρακέτας που έφτασε σε επίδοση 5+ στον συντελεστή ασίστ/λαθών (5 ασίστ / 0 λάθη) αφού σε αυτή τη λίστα βρίσκονται μόνο περιφερειακοί παίκτες.

Ο Τζούστον ισοφάρισε τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση πόντων μεταξύ των παικτών που έμειναν χωρίς στατιστικό λάθος, αφού σημείωσε 21 πόντους όσους είχαν, επίσης με μηδενική επίδοση λαθών, ο Μιχάλης Λούντζης και ο Ταρίκ Μπλακ στην 4η αγωνιστική ενώ το σχετικό ρεκόρ κρατάει από τη 2η αγωνιστική ο Τζο Γιανγκ του Προμηθέα με 34 πόντους. Παράλληλα σημείωσε την 6η επίδοση 5+ ασίστ χωρίς λάθος.

*Με ένα ρεκόρ καριέρας στην Basket League συνδύασε την παρουσία του σε αυτό το παιχνίδι ο Ντέβιν Ντέιβις. Ο Αμερικανός φόργουορντ μοίρασε πέντε ασίστ ενώ στις προηγούμενες 57 εμφανίσεις του στην κατηγορία δεν είχε ξεπεράσει τις τρεις, επίδοση στην οποία έφτασε φέτος δύο φορές και άλλες τρεις με το Λαύριο στη διετία 2019-21.

*Ο Δημήτρης Μωραίτης ήταν ένας από τους έξι παίκτες του Περιστερίου bwin που σημείωσε διψήφιο αριθμό πόντων. Με τους 10 που είχε, έφτασε και ξεπέρασε τους 500 στην 113η εμφάνιση του στην κατηγορία. Παράλληλα, κάνοντας τρία κλεψίματα έγινε ο 35ος παίκτης στην ιστορία των «κυανοκίτρινων» που ξεπέρασε τα 30.

*Ο Μίρο Μπίλαν έφτασε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική σε double-double έχοντας 11 πόντους και 14 ριμπάουντ. Το κατάφερε σχεδόν με τον ίδιο χρόνο παρουσίας στο παρκέ αφού κόντρα στην Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό είχε 21:51 λεπτά συμμετοχής και κόντρα στον Απόλλωνα (17π, 10ρ.) είχε 21:28.

Από την πλευρά της Καρδίτσας…

*Ο Σαϊντ Πρίτζετ ήταν ο πρώτος σκόρερ της Καρδίτσας φτάνοντας τους 25 πόντους που αποτελούν και ρεκόρ καριέρας στην Basket League. Ο Αμερικανός είχε 18 πόντους στο ίδιο γήπεδο ως παίκτης του Ιωνικού, στη 13η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2020-21.

*Ο Θοδωρής Καρράς πρόλαβε να εκτελέσει τρεις βολές στα 2:29 που αγωνίστηκε αλλά ήταν όλες άστοχες, ισοφαρίζοντας το αρνητικό ρεκόρ της περιόδου αφού το ίδιο (0/3) είχε ο Νίκος Αρσενόπουλος μία εβδομάδα πριν στο παιχνίδι του Ιωνικού με τον ΠΑΟΚ.

Από το Blogger.