Ιτούδης προς FIBA: «Δεν είναι δίκαιη και ισότιμη στα προκριματικά»

Ο Δημήτρης Ιτούδης σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι της Φενέρμπαχτσε κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα στάθηκε στην κατάσταση που επικρατεί με τους παίκτες και τις εθνικές ομάδες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Εκτιμώ που συζητάμε για το θέμα αυτό, πρέπει να πω ευχαριστώ στην Φενέρ, που με αφήνει να πάω στην Ελλάδα για το ματς. Η ελληνική ομάδα έκανε μεγάλη προσπάθεια να βάλει αεροπλάνο για εμένα και τον Καλάθη ώστε να ταξιδέψουμε. Οι συνεργάτες μου προετοιμάζουν τους παίκτες, αυτοί κάνουν τη δουλειά.

Την ίδια στιγμή, ο Παναθηναϊκός παίζει ένα σημαντικό ματς στην Ευρωλίγκα, επομένως δεν μπορούσε να δώσει παίκτες. Ο Ολυμπιακός παίζει απόψε, δεν ξέρω πώς πάει, αλλά είναι μία ομάδα που χρειάζεται παίκτες. Είμαστε ανάμεσα σε δύο κόσμους. Υπάρχουν παίκτες, που δεν έχω ξαναπροπονήσει στη ζωή μου. Παίζουμε κόντρα σε μία πολύ καλή ομάδα με καλύτερη χημεία. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να είμαστε ανταγωνιστικοί.  

Η συζήτηση πρέπει να είναι τι θέλουν η FIBA και η Ευρωλίγκα. Θέλουν να παίζουν οι καλύτεροι παίκτες; Τότε, πρέπει να βρουν τον τρόπο να επικοινωνούν καλύτερα και να παίζουν οι καλύτεροι δυνατοί παίκτες στις Εθνικές ομάδες.

Υπάρχουν τέσσερις ομοσπονδιακοί προπονητές στην Ευρωλίγκα και δεν είναι εύκολο. Είναι μεγάλο πράγματα που η τουρκική Ομοσπονδία ακύρωσε ματς για να προετοιμαστεί καλύτερα η ομάδα. Εμείς δεν μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό. Η Σερβία πήρε παίκτες από τις σερβικές ομάδες, ακόμα κι αν η Παρτιζάν δεν έδωσε άδεια στον Παπαπέτρου.

Καταλαβαίνω τους παίκτες. Η Ελλάδα και οι Εθνικές ομάδες χρειάζονται παίκτες, η FΙΒΑ το βλέπει αυτό. Είναι δίκαιη η διοργάνωση αυτή; Όχι. Είναι ισότιμη; Όχι. Πρέπει να το συζητήσουμε αυτό, όλη αυτή τη πίεση στους παίκτες της Ευρωλίγκας, τους προπονητές, τις ομάδες. Παίρνουμε ως δεδομένο ότι δεν έρχονται παίκτες από το ΝΒΑ και το καταλαβαίνω».

Από το Blogger.