Ιτούδης: «Δεν ξέρω τι θέλει η FIBA από τη διοργάνωση»!

Την ανωτερότητα της Λετονίας αναγνώρισε ο προπονητής της Εθνικής ομάδας Δημήτρης Ιτούδης, ο οποίος παράλληλα, αναρωτήθηκε τι θέλει η FIBA από αυτά τα παιχνίδια.

Αναλυτικά ανέφερε:«Συγχαρητήρια για τη Λετονία. Ήταν καλύτερη ομάδα στο γήπεδο. Οι παίκτες μας πάλεψαν πολύ, υπήρχε μεγάλη επιθυμία να πιέσουμε, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια και αυτή είναι ότι με τέτοια ποσοστά δεν μπορείς να κερδίσεις, όσα λάθη κι αν κάνει ο αντίπαλος. Είχαμε κακές εκτελέσεις στην επίθεση. Σήμερα είχαμε μια ομάδα, αύριο θα έχουμε μια άλλη και δεν ξέρω τι θέλει η FIBA από τη διοργάνωση αυτή. Αυτό είναι το ερώτημα που θέτω εγώ επίσημα προς αυτούς. Εγώ κάνω αυτό που κάνω με την καρδιά μου και ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο. Ο Τίμα, ο Στρέλνιεκς και ο Μπέρτανς πέτυχαν τόσους πόντους, είναι παίκτες επιπέδου Ευρωλίγκας και αυτό τα λέει όλα». 

Μιλώντας λίγο νωρίτερα στην κάμερα των καναλιών NovaSports ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ιτούδης  δήλωσε: «Είχαμε διάθεση, τα παιδιά προσπάθησαν και ώθησαν τον αντίπαλο σε 17 λάθη, αλλά οι τρεις παίκτες της Λετονίας με εμπειρία από την Ευρωλίγκα έβαλαν μαζί σχεδόν 60 πόντους. Τα 6/8 τρίποντα της τρίτης περιόδου είναι κάτι που μας πλήγωσε σε αντίθεση με το δικό μας 28% στα σουτ. Είχαμε πολλά επιθετικά ριμπάουντ, αλλά αυτό οφείλεται στα πολλά χαμένα σουτ. Θέλουμε να πούμε ευχαριστώ στον κόσμο. Σήμερα προπονήσαμε μια ομάδα και αύριο θα προπονήσουμε μια άλλη. Αυτό σας φαίνεται φυσιολογικό; Προφανώς κάποιος θα κερδίσει και κάποιος θα χάσει. Η Λετονία σήμερα ήταν καλύτερη, το είχαν πληρώσει όμως και δεν πήγαν Ευρωμπάσκετ. Φωνές υπάρχουν αλλά δεν εισακούονται. Θα πρέπει να μαζευτούμε τώρα και να κάνουμε σε μια προπόνηση πράγματα που χρειάζονται 2-3 μήνες για να ετοιμαστούν. Όμως και με αυτές τις συνθήκες θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».


Από το Blogger.