Super League 1: Οι αριθμοί του αγώνα Παναθηναϊκός - Ατρόμητος

O Παναθηναϊκός έχει υποδεχθεί τον Ατρόμητο 24 φορές και τις 17 από αυτές έχει επικρατήσει. Η πρώτη περίοδος που βρέθηκε ο Ατρόμητος στην Α’ Εθνική/Super League ξεκίνησε εφιαλτικά για την ομάδα του Περιστερίου, με ήττα 8-1 στο πρώτο ματς και ολοκληρώθηκε με 5 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Η πρώτη αναμέτρηση των ομάδων μετά την επιστροφή του Ατρομήτου στην Super League, το 2005-06, ολοκληρώθηκε με το εντυπωσιακό 4-3 κα την επόμενη σεζόν (2006-07) ήρθε η πρώτη απώλεια βαθμών για τον Παναθηναϊκό στα παιχνίδια του με τον Ατρόμητο και μάλιστα με ήττα 2-1 στο ΟΑΚΑ. Ο Κουτσοσπύρος με τον Μαρσέλο Ολιβέιρα σημείωσαν τα γκολ τον Ατρόμητο και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος μείωσε σε 2-1.

Ο Αντώνης Αντωνιάδης έχει σημειώσει 8 γκολ απέναντι στον Ατρόμητο, αφού σκόραρε στα τέσσερα από τα πέντε πρώτα παιχνίδια της πρώτης παρουσίας του Ατρομήτου στην Α’ Εθνική/Super League. Ο Αντωνιάδης έχει κάνει χατ τρικ στο Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 4-1 στις 31 Οκτωβρίου 1976. Ο πρώτος που είχε σημειώσει τρία γκολ στο πρώτο τους ματς των δύο ομάδων ήταν ο Ντε Μέλο, ο οποίος σημείωσε τα τρία από τα οκτώ γκολ του Παναθηναϊκού, ενώ από δύο είχαν οι Αντωνιάδης, Γραμμός.

Οι επτά από τις νίκες του Παναθηναϊκού είναι με 2-0 και αυτό είναι το δημοφιλέστερο σκορ στα μεταξύ τους παιχνίδια, με το 1-0 υπέρ των Πρασίνων να έχει εμφανιστεί τέσσερις φορές. Οι δύο ομάδες έχουν τέσσερις ισοπαλίες και όλες είναι με 1-1.

Ο Ατρόμητος δεν σκόραρε για επτά διαδοχικά παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό από τις 2 Νοεμβρίου 2014 μέχρι και τις 7 Νοεμβρίου 2020, όταν με γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, ο Ατρόμητος πήρε τη νίκη. Αυτό είναι και το μοναδικό γκολ της ομάδας του Περιστερίου στα εννέα τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια του με τον Παναθηναϊκό, αφού δεν σκόραρε την περσινή περίοδο, όπου ηττήθηκε με 2-0.

23 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

17 ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

4 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

3 ΝΙΚΕΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

ΓΚΟΛ: 50-15

Από το Blogger.