Γκέλα του Ολυμιακού στα Γιάννινα που ήθεθς ισόπαλος 2-2 με ΠΑΣ

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο μισό της αναμέτρησης του ΠΑΣ, χάρη στον Φορτούνη που σημείωσε δύο τέρματα, όμως είδε τους γηπεδούχους να επιστρέφουν στην επανάληψη, αφήνοντας δύο βαθμούς στα Ιωάννινα.

Στα πρώτα 15 λεπτά του αγώνα, κάθε άλλο παρά μπάλα παίχτηκε, καθώς είχαμε, όχι μία, όχι δύο, αλλά τέσσερις διακοπές λόγω ρίψης καπνογόνων στον αγωνιστικό χώρο! Μάλιστα, στην τελευταία διακοπή, ο διαιτητής Κουμπαράκης πήρε τους βοηθούς του και αποχώρησαν προς τα αποδυτήρια, με τις δύο ομάδες να ακολουθούν.

Μετά από λίγο οι δύο ομάδες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο και αφού οι διαιτητές ξεκαθάρισαν πως η επόμενη διακοπή θα είναι και η… οριστική, το ματς ξεκίνησε, 25 λεπτά μετά από την διακοπή του.

Στο 18’ είχαμε την πρώτη άξια αναφοράς στιγμή στο ματς, με τον Σούλη να μπλοκάρει το σουτ του Μπιέλ, ενώ στο 20’ το πλασέ του Ισπανού, μετά από γύρισμα του Ελ Αραμπί, δεν ήταν καλό, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Στο 22’ ο Ολυμπιακός προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή, με τον Ανδρούτσο να περνά στην θέση του Βρουσάι που αποχώρησε λόγω μυϊκών ενοχλήσεων,  ενώ στο 25’, μετά από λάθος των γηπεδούχων, ο Φορτούνης έβγαλε τον Ελ Αραμπί απέναντι στον Σούλη, με τον Μαροκινό φορ, όμως, να μην καταφέρνει να νικήσει τον πορτιέρε του ΠΑΣ.

Στο 30’, Φορτούνης και Ελ Αραμπί έκαναν πανέμορφα το 1-2, με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να κάνει το σουτ και του Σούλη να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ, για να φτάσουμε στο 33’, όταν και η υπεροχή των φιλοξενούμενων καρποφόρησε.

Μετά από ακόμα ένα λάθος της μεσαίας γραμμής του ΠΑΣ, ο Ελ Αραμπί συνδυάστηκε εκ νέου άψογα με τον Φορτούνη, με τον τελευταίο να νικά τον Σούλη, πετυχαίνοντας το 0-1.

Στις καθυστερήσεις, ο Ολυμπιακός κέρδισε φάουλ σε εξαιρετικό σημείο, με τον Φορτούνη να αναλαμβάνει την εκτέλεση και με αριστοτεχνικό κτύπημα, πέρασε την μπάλα πάνω από το τείχος και την έστειλε στην δεξιά γωνία του Σούλη. 0-2, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της αναμέτρησης των Ιωαννίνων.

Με την έναρξη του β’ μέρους ήταν ο ΠΑΣ αυτός που απείλησε πρώτος, όταν και μετά από λάθος του Ρέτσου, ο Ριένστρα έκανε το σουτ, με τον Πασχαλάκη, όμως, να μπλοκάρει την μπάλα, ενώ στο 51’ η κεφαλιά του Παντελάκη, μετά από φάουλ του Μορέιρα, δεν βρήκε στόχο.

Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε, με το πολύ καλό σου του Μορέιρα στο 56’ να περνά πάνω από τα δοκάρια του Πασχαλάκη, ενώ στο 62’ ο ΠΑΣ… άγγιξε το γκολ, όμως η κεφαλιά του Λιάσου σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.

Τελικά, η υπεροχή των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 64’, όταν και ο Παμλίδης με συρτό σουτ εκτός περιοχής, έστειλε την μπάλα στην γωνία του Πασχαλάκη, με τον ΠΑΣ να μειώνει σε 1-2 και να μπαίνει και πάλι στο ματς.

 Στο 70΄ ο Μίτσελ προχώρησε σε ακόμα δύο αλλαγές, με τους Κασάμι και Μπακαμπού να αντικαθιστούν τους Χάμες και Ελ Αραμπί, όμως στο 73’ ο ΠΑΣ έφτασε και σε δεύτερο τέρμα.

Ήταν η εξαιρετική προσπάθεια του Μορέιρα από τα αριστερά, που έδωσε έτοιμο γκολ στον Λιάσο, με τους γηπεδούχους να επιστρέφουν από το 0-2.

Στο 81’ ο Μίτσελ έριξε στο ματς και τους Γκάρι Ροντρίγκεζ και Μαρσέλο, στις θέσεις των Ρέαμπτσιουκ και Χουάνγκ, ενώ στο 83’ ο Μπάλαν λίγο έλειψε να γυρίσει εντελώς το παιχνίδι για τον ΠΑΣ, όταν μπήκε ανάμεσα σε Ρέτσο και Ντόη, όμως η προβολή του δεν βρήκε στόχο.

Στο 84’ το τέρμα του Πήλιου ακυρώθηκε ορθώς ως οφσάιντ, καθώς ο σκόρερ ήταν 4-5 μέτρα ακάλυπτος, ενώ στο 87’ ο Φορτούνης έψαξε το χατ τρικ, όμως ο Σούλης μπλόκαρε το δυνατό σουτ του «ερυθρόλευκου» άσου.

Τίποτα δεν άλλαξε στα τελευταία λεπτά, με το 2-2 να παραμένει μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Σούλης, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Καραχάλιος, Ριένστρα, Λιάσος, Μορέιρα, Παμλίδης (81΄ Ροσέρο), Σταματελόπουλος (60΄ Μπάλαν).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ Γκονζάλεθ): Πασχαλάκης, Βρουσάι (22΄ Ανδρούτσος), Ρέτσος, Ντόη, Ρέαμπτσιουκ (81΄ Μαρσέλο), Εμβιλά, Χουάνγκ (81΄ Γκάρι Ροντρίγκες), Μπιέλ, Χάμες Ροντρίγκες (71΄ Κασάμι), Φορτούνης, Ελ Αραμπί (71΄ Μπακαμπού).

Από το Blogger.