Η ΑΕΚ βρίσκεται μέχρι στιγμής στην «κορυφή», σε 6 απ’ τις 8 κατηγορίες στατιστικών!

Η εξαιρετική φετινή πορεία της ΑΕΚ, έχει ως αποτέλεσμα να κατακτήσει τις 6 από τις 8 στατιστικές κορυφές, αποδεικνύοντας και με αριθμούς το όμορφο ποδόσφαιρο που παίζει. 

Οι Κιτρινόμαυροι έχουν κατακτήσει μέχρι στιγμής στη σεζόν, 6 απ’ τις 8  κατηγορίες στατιστικών, που σε μια απ’ τις άλλες δυο δεν βρίσκεται ούτε στην τριάδα και είναι στο μοναδικό που μειονεκτεί, αν’ αντιθέσει των αντιπάλων της.

Πιο αναλυτικά η ΑΕΚ βρίσκεται στην κορυφή της κατοχής της μπάλας, έχοντας 61,4%, με τον Παναθηναϊκό να ακολουθεί με 59,7% και ο ΠΑΟΚ στην τρίτη θέση με 59.3%.

Στη συνέχεια η Ένωση, υπερτερεί και στα σουτ που έχει κάνει μέχρι στιγμής στα ματς που έχει αγωνιστεί καθώς, έχει σημειώσει 244 σουτ, με τον Ολυμπιακό να έχει 193 σουτ και ο ΠΑΟΚ 186.

Απ’ εκεί και έπειτα, η ΑΕΚ έχει την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα, καθώς έχει σημειώσει 30 γκολ, έχει δεχτεί 5, ενώ ο δεύτερος Παναθηναϊκός έχει σημειώσει 26 και έχει δεχτεί 6 γκολ, στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Ολυμπιακό σε άμυνα και επίθεση, έχοντας δεχτεί 10 γκολ και έχει σημειώσει 25.

Ωστόσο βασικό χαρακτηριστικό της Ένωσης είναι, για τις επικίνδυνες φάσεις που δημιουργεί για γκολ, καθώς βρίσκεται στα xGoals, στην πρώτη θέση με 31,76, ο Παναθηναϊκός ακολουθεί με 27,09, ενώ ο Ολυμπιακός έρχεται τρίτος με 25,86.

Στην 6η και τελευταία κατηγορία που η ΑΕΚ βρίσκεται στην κορυφή είναι στο “Touch Pen. Area”, έχοντας 390, ενώ ο δεύτερος Ολυμπιακός 350 και ο τρίτος ΠΑΟΚ με 317.

Ωστόσο, η ΑΕΚ βρίσκεται στην δεύτερη θέση στα XGoals που δέχεται, έχοντας 10.66, ενώ ο πρώτος Παναθηναϊκός 9,41, με τον Ολυμπιακό να είναι στην τρίτη θέση με 13,3.

Όμως, στην κατηγορία που η ΑΕΚ δεν βρίσκεται στην πρώτη τριάδα, είναι στις πάσες στο τρίτο μισό του αντιπάλου, με τον Ολυμπιακό να έχει την κορυφή με 87,2%, ο ΠΑΟΚ ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 86,8%, ενώ τρίτος είναι ο Παναθηναϊκός με 86,4%.

Από το Blogger.