Τα σενάρια πρόκρισης για την ΑΕΚ στην επόμενη φάση του BCL

Η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει μια πολύτιμη νίκη κόντρα στη Ρέτζιο Εμίλια με 68-59 στα Λιόσια για την 5η αγωνιστική του Β’ Ομίλου του BCL και πλέον είναι με το ένα πόδι στα playoffs του Basketball Champions League.

Μάλιστα, η νίκη της Βόννης στη Τουρκία επί της Καρσίγιακα (80-89) χάρισε στη γερμανική ομάδα την πρόκριση ως πρωτοπόρος του ομίλου, που σημαίνει πως θα βρεθεί απευθείας στους «16» της διοργάνωσης, αλλά ταυτόχρονα απλοποίησε τα πράγματα για την ΑΕΚ.

Η “Ένωση” με εξαιρετική εμφάνιση κατατρόπωσε τους Ιταλούς για μια ακόμα φορά, πραγματοποιώντας το δύο στα δύο κόντρα στη Ρέτζιο Εμίλια, που την φέρνουν σε πλεονεκτική θέση ακόμα και σε πιθανότητα ήττας στην τελευταία αγωνιστική με τη Καρσίγιακα.

Έτσι, η ΑΕΚ στις 21 Δεκεμβρίου θα υποδεχτεί της Καρσίγιακα στα Λιόσια και η Ρέτζιο Εμίλια την Βόννη στην Ιταλία. Με τα σενάρια πρόκρισης για τους “κιτρινόμαυρους” να είναι τα εξής: Αν η ΑΕΚ νικήσει προκρίνεται ως δεύτερη του ομίλου και δεν την ενδιαφέρει το παιχνίδι της Ρέτζιο Εμίλια με τη Βόννη, αν όμως ηττηθεί προκρίνεται (ως τρίτοι), αν αυτό συνδυαστεί με νίκη της Βόννης στην Ιταλία.

Ουσιαστικά η ΑΕΚ μένει εκτός (ως τέταρτοι) μόνο με ήττα από την Καρσίγιακα και νίκη της Ρέτζιο Εμίλια επί της Βόννης.

Υπενθυμίζεται πως στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, οι δεύτερες ομάδες των γκρουπ θα αντιμετωπίσουν τις τρίτες, σε σειρές που κρίνονται στις δύο νίκες. Όποιες ομάδες προκριθούν, θα σχηματίσουν νέα γκρουπ, τέσσερα των τεσσάρων, μαζί με τις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας των ομίλων, που πήγαν απευθείας στους «16».

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:
Καρσίγιακα – Βόννη 80-89
ΑΕΚ – Ρέτζιο Εμίλια 68-59

Βαθμολογία 2ου ομίλου
1. Βόννη 4-1
2. Καρσίγιακα 2-3
3. ΑΕΚ 2-3
4. Ρέτζιο Εμίλια 2-3

Επόμενη αγωνιστική (6η, 21/12)
ΑΕΚ – Καρσίγιακα 19:30
Ρέτζιο Εμίλια – Βόννη 19:30

Από το Blogger.