Ο Παναθηναϊκός «πέταξε» δύο βαθμούς στην Νίκαια

Παρά το γεγονός ότι είχε τον έλεγχο για το μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Ιωνικό στη Νίκαια στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Superleague.

Με αυτό τον τρόπο η ΑΕΚ πλησίασε στους 6 πόντους ενώ η διαφορά από τον Ολυμπιακό παρέμεινε στους 12 πόντους μετά την ισοπαλία των Πειραιωτών στα Γιάννινα με τον ΠΑΣ (2-2). Επόμενο παιχνίδι αυτό κόντρα στον ΟΦΗ στις 28/12 στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν χαρακτηριστικά για τις δύο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός με εξαίρεση ένα σουτ του Χουάνκαρ που κόντραρε στα σώματα των γηπεδούχων δεν είχε δημιουργήσει κάποια άλλη τελική προσπάθεια. Το πρώτο σουτ της αναμέτρησης ήρθε από τον Ιωνικό με τον Άοσμαν στο 8′ να δοκιμάζει το πόδι του από απόσταση με τη μπάλα να περνάει άουτ. Στο 10′ ο Φατιγκά έπραξε κάτι ανάλογο αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυντικούς του Παναθηναϊκού και πέρασε κόρνερ. Λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης (14′) το «τριφύλλι» πήρε προβάδισμα στο σκορ. Ο Ιωαννίδης έκανε ωραία προσπάθεια, επιχείρησε το σουτ, ο Χουτεσιώτης έδιωξε τη μπάλα αλλά στην επαναφορά ο Μπερνάρ έκανε το 0-1. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού με τη φανέλα των «πρασίνων».

Δύο λεπτά αργότερα (16′) η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματα της αλλά ο Παλάσιος από πολύ πλεονεκτική θέση σημάδεψε το κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων. Στο 23′ οι «πράσινοι» απείλησαν άλλη μία φορά αλλά η κεφαλιά του Ιωαννίδη έφυγε ψηλά έξω από την εστία του Ιωνικού. Δέκα λεπτά πριν το ημίχρονο (34′) ο Μπερνάρ παραλίγο να σκοράρει για δεύτερη φορά απόψε αλλά η εκτέλεση φάουλ του πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι του Χουτεσιώτη. Στο 43′ οι παίκτες του Σπανού προσπάθησαν να δημιουργήσουν καλή συνθήκη στη «πράσινη» άμυνα αλλά η κεφαλιά του Σόουζα πέρασε άουτ. Αυτή ήταν η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 0-1 υπέρ του «τριφυλλιού».

Η πρώτη καλή τελική στην επανάληψη ήρθε στο 58′. Ο Ιωαννίδης σούταρε μέσα από τη περιοχή αλλά ο Χουτεσιώτης ήταν εκεί για να κρατήσει το 0-1. Στο 67′ ο Τσέριν λίγο έλειψε να σκοράρει σε δεύτερο σερί παιχνίδι αλλά ο Χουτεσιώτης έπεσε στη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ κρατώντας στο κόλπο την ομάδα του. Στο 72′ ο Άοσμαν έκανε ακόμη ένα σουτ από απόσταση αλλά χωρίς να ανησυχήσει τον Μπρινιόλι. Λίγο πριν συμπληρωθεί το τελευταίο δεκάλεπτο ο Σπόραρ λίγο έλειψε να σκοράρει.

Ο Μπερνάρ έκανε την κάθετη, ο Σλοβένος πλάσαρε αλλά ο Σόουζα έδιωξε σε κόρνερ. Στο 84′ ο Ιωνικός έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Ο Άοσμαν έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής και η μπάλα κατέληξε στη γωνία του Μπρινιόλι για το 1-1. Στα εναπομείναντα λεπτά το «τριφύλλι» προσπάθησε να βρει το γκολ της νίκης αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 1-1.

 Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Σόουζα, Τσίμπσαχ, Αντούνες, Μύγας, Ρομαό, Λοβέρα (75’ Μασάς), Σάκιτς, Φαντιγκά (87' Ελευθεριάδης), Άοσμαν (95' Πογοσιάν), Μάντζης (87' Ν. Ιωαννίδης).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Μάγκνουσον, Σάρλια, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Τσέριν, Ρούμπεν, Μπερνάρ, Παλάσιος, Βαγιαννίδης (59’ Κουρμπέλης), Ιωαννίδης (70’ Σπόραρ).

Από το Blogger.