Καρπετόπουλος: «Μεγάλο αβαντάζ και σπάνια ευκαιρία στο ντέρμπι για τον Παναθηναϊκό!»

Ο Αντώνης Καρπετόπουλος επεσήμανε πως ο Παναθηναϊκός έχει απόψε μια… σπάνια ευκαιρία να «σπάσει» το σερί του Ολυμπιακού στα μεταξύ τους ντέρμπι.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στην «SportDay»:

«H απουσία του Βεζένκοφ δίνει στον Παναθηναϊκό ένα μεγάλο αβαντάζ στο αποψινό ματς. Οι «πράσινοι» έπαιξαν στα ίσια τους Πειραιώτες στο ΣΕΦ για το πρωτάθλημα πριν από λίγες μέρες -ο Μπέικον σούταρε στην τελευταία επίθεση για να πάρει το ματς. Ωστόσο και πέρυσι, πριν απ’ το πρώτο ματς για την Euroleague που πάλι είχε γίνει στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός είχε κάνει ένα καλό προηγούμενο για να βασιστεί: είχε κερδίσει τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ μετά από ρεσιτάλ του Νέντοβιτς. Όμως μεταξύ πέρυσι και φέτος υπάρχει μία διαφορά: πέρυσι ο Ολυμπιακός είχε πάει στο ΟΑΚΑ πλήρης. Το ότι είχε χάσει το ματς το ΣΕΦ ήταν επιπλέον κίνητρο για να δείξει την υπεροχή του. Φέτος δεν θα έχει τον Βεζένκοφ…

Ο Παναθηναϊκός έχει τη σπάνια ευκαιρία να σταματήσει το κακό σερί. Και διότι ως ομάδα είναι πιο απλή απ’ τον Ολυμπιακό -πολλοί λένε λιγότερο δουλεμένη, αν κι εγώ πιστεύω πως είναι απλώς ομάδα με διαφορετική φιλοσοφία.

Χάρη στην παρουσία του Μπέικον, αλλά και των Γουίλιαμς, Γουόλτερς, Πάρις Λι ο Παναθηναϊκός παίζει πιο αμερικανικό μπάσκετ με επιθέσεις ένας εναντίον ενός, λιγότερες συνεργασίες, αλλά πιο πολλές πρωτοβουλίες.

Φυσικά έχει δυσκολίες στις σετ επιθέσεις -συχνά, ειδικά όταν δεν είναι στο παρκέ ο Γουόλτερς, μοιάζει να περιμένει καλάθι μόνο απ’ τον Μπέικον, αλλά σε ένα ντέρμπι το να έχεις σκόρερ που να παίρνει πρωτοβουλίες, μετράει».

Από το Blogger.