Γιοβάνοβιτς: «Μπορούσαμε και έπρεπε να κερδίσουμε!»

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς εξήγησε τι συνέβη και ο Παναθηναϊκός «γκέλαρε» στη Νίκαια, ενώ τόνισε πως η ομάδα του δεν πρέπει να αφήνει κανένα περιθώριο στους αντιπάλους της. 

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου:

Για το αποτέλεσμα κόντρα στον Ιωνικό:

«Εντάξει μπορεί να συμβεί αυτό στο ποδόσφαιρο. Πολλές φορές θα βγει το αποτέλεσμα που θες, πολλές φορές όχι. Στην διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου αφήσαμε το ματς να γίνει απρόβλεπτο.

Είχαμε πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού, είχαμε το αποτέλεσμα, είχαμε τις ευκαιρίες για να πετύχουμε κι άλλο γκολ και να είχαμε ένα καλύτερο σκορ από το 1-0. Δεν κάναμε τις ευκαιρίες γκολ. Επίσης είχαμε και αρκετές φάσεις που μπορούσαμε να έχουμε καλύτερες συνεργασίες. Μπορούσαμε να δημιουργήσουμε και περισσότερες ευκαιρίες. Κάπως έτσι πήγαμε σε έναν ρυθμό τέτοιο, που μπορεί να δίναμε την ευκαιρία στον Ιωνικό να διεκδικήσει κάτι στις κόντρα επιθέσεις. Να πετύχει δηλαδή κάποιο γκολ, όπως και έγινε.

Στην φάση της ισοφάρισης είχαμε φύγει στην κόντρα και στη συνέχεια ο Ιωνικός κέρδισε την μπάλα έφυγε αυτός στην επίθεση και δεχτήκαμε το γκολ. Γίνονται αυτά τα πράγματα στο ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι πιο πολύ ήταν θέμα συγκέντρωσης. Δεν ήμασταν τόσο πολύ συγκεντρωμένοι. Ήμασταν η ομάδα που είχε το σκορ υπέρ της και μπορούσαμε σίγουρα να διαχειριστούμε καλύτερα το αποτέλεσμα και το δικό μας παιχνίδι».

Για το αν μπορεί να «κερδίσει» κάτι ο Παναθηναϊκός από αυτό το ματς:

«Είναι ένα κακό αποτέλεσμα για μας με βάση την θέση που έχουμε στην βαθμολογία. Και με βάση τα αποτελέσματα που είχαμε μέχρι τώρα. Είναι σίγουρα κάτι αρνητικό. Ήταν ένα ματς που μπορούσαμε να είχαμε καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά δεν το διαχειριστήκαμε καλά. Και αυτός είναι ο λόγος που το παιχνίδι έληξε ισόπαλο. Ο Ιωνικός είναι μία ομάδα που παλεύει για την παραμονή της στην κατηγορία. Σίγουρα η διαφορά ποιότητας είναι υπέρ μας.

Θα μπορούσαμε και θα έπρεπε να είχαμε κερδίσει αυτό το παιχνίδι. Τίποτα στο ποδόσφαιρο δεν μπορεί να σου δώσει την εγγύηση ότι θα γίνει αυτό που θες. Και οι ποδοσφαιριστές κατανοούν γιατι ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Θα προσπαθήσουμε στη συνέχεια να είμαστε στον αγωνιστικό χώρο πιο συγκεντρωμένοι.

Ναι μεν υπάρχουν πολλά παιχνίδια, αλλά θα πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι σε παιχνίδια όπως το σημερινό. Να είμαστε πιο προσεκτικοί αναφορικά με την κυκλοφορία της μπάλας και να μην αφήνουμε περιθώρια στον αντίπαλο. Να ελπίζει δηλαδή όταν το σκορ είναι στο 1-0, πως σε μια φάση μπορεί να ισοφαρίσει το παιχνίδι, όπως συνέβη σήμερα».

Από το Blogger.