«Αύξηση ομάδων της Euroleague και δημιουργία περιφερειών!»

Ο CEO της Euroleague, Μάρσαλ Γκλίκμαν, αναφέρθηκε στο πιθανότερο μέλλον της διοργάνωσης για τα επόμενα χρόνια.

 Απόσπασμα από τα όσα ανέφερε στον Τζο Αρλάουκας:

«Νομίζω ότι θέλουμε να είμαστε διαφορετικοί από το ΝΒΑ. Για τους οπαδούς του μπάσκετ, είναι φανταστικό, αλλά πρέπει επίσης να προσεγγίσουμε ανθρώπους που δεν είναι απαραίτητα αφοσιωμένοι στο άθλημα ή σκληροπυρηνικοί οπαδοί. Πρέπει να φτάσουμε ανθρώπους που απλώς απολαμβάνουν να διασκεδάζουν, ανθρώπους που απολαμβάνουν να περνούν καλά.

Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με την προσθήκη περισσότερων ομάδων γιατί αυτό είναι που το κάνει τόσο ξεχωριστό. Πιστεύω ότι είναι αναπόφευκτο να προστεθούν περισσότερες ομάδες, αλλά δεν πρόκειται να υπάρξει επέκταση στο καλεντάρι. Αυτές οι ομάδες παίζουν στα εγχώρια πρωταθλήματά τους, κάτι που δε βλέπω να αλλάζει. Υπάρχει παράλληλα και το θέμα των παραθύρων της FIBA.

Το σύστημα διεξαγωγής που έχουμε τώρα είναι φανταστικό και είναι αυτό που μας έφερε στο επόμενο επίπεδο. Όμως για να προστεθούν ομάδες θα πρέπει να δημιουργηθούν περιφέρειες. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο κάθε ομάδα θα πρέπει να παίζει εντός κι εκτός έδρας με τις άλλες ομάδες της ίδιας περιφέρειας και μία χρονιά εντός, μία χρονιά εκτός με εκείνες στην άλλη περιφέρεια. Θεωρώ ότι θα πρέπει να πάμε προς αυτήν την κατεύθυνση».

Από το Blogger.