H Άρσεναλ θα τοποθετήσει άγαλμα για τον Αρσέν Βενγκέρ έξω από το «Emirates»

Ο Αρσέν Βενγκέρ, πρόκειται για τον άνθρωπο που άλλαξε τον ρου της ιστορίας της Άρσεναλ. Εκείνον που της χάρισε τρία πρωταθλήματα, επτά FA Cup, μια ολόκληρη αυτοκρατορία που μάγεψε την Αγγλία, αλλά και ένα σύγχρονο γήπεδο που θα τη στεγάζει για τα επόμενα χρόνια. Και πλέον έφτασε η ώρα που η Άρσεναλ αποφάσισε να τον αποθανατίσει.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της «Telegraph», η επιστροφή του Αρσέν Βενγκέρ στο «Emirates» έπειτα από 4,5 χρόνια άναψε το πράσινο φως για τους Gunners να πραγματώσουν τα σχέδιά τους και να του φτιάξουν άγαλμα έξω από το γήπεδο.

Ο Αλσατός άλλωστε δεν είχε φύγει και με τις καλύτερες συνθήκες από το κλαμπ πίσω στο 2018, όμως καιρό τώρα ο Μίκελ Αρτέτα μαζί με τον πρώην αντιπρόεδρο του συλλόγου, Ντέιβιντ Ντέιν προσπαθούσαν να γεφυρώσουν το χάσμα και να πείσουν τον Βενγκέρ να επισκεφθεί για πρώτη φορά το «Emirates» μετά την απομάκρυνσή του από την τεχνική ηγεσία. 

Τελικά η επιμονή τους απέφερε καρπούς, με τον Βενγκέρ να παρακολουθεί από κοντά την αναμέτρηση κόντρα στη Γουέστ Χαμ και να δέχεται ένα καθολικό χειροκρότημα από τους οπαδούς που βρέθηκαν στις κερκίδες.

Πλέον στόχος της Άρσεναλ είναι να χτίσει άγαλμα στον Αλσατό και να του χαρίσει μια θέση έξω από το γήπεδο, εκεί όπου δεσπόζουν ιστορικές φιγούρες του κλαμπ όπως οι Τιερί Ανρί, Τόνι Άνταμς, Ντένις Μπέργκαμπ και Χέρμπερτ Τσάπμαν.

Όπως συμπληρώνεται μάλιστα στο ρεπορτάζ του αγγλικού Μέσου, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα και συγκεκριμένα στις αρχές του 2023.


Από το Blogger.