Οι διαιτητές Πιτσίλκας, Καρδάρης, Θεονάς, εκθέτουν ΚΕΔ/ΕΟΚ και δικαιώνουν το «infosports.gr» (ΦΩΤΟ)

Δικαιωθήκαμε στο έπακρον στα όσα είχαμε γράψει για το διαιτητικό τρίο (Πιτσίλκας, Καρδάρης, Θεονάς) του χθεσινού ντέρμπι στο ΣΕΦ.

Συγκεκριμένα είχαμε αναφέρει (ΕΔΩ) ότι πρόκειται για μια τριάδα (Πιτσίλκας, Καρδάρης, Θεονάς) αρκετά άπειρη, η οποία θα κληθεί να ανταπεξέλθει στην πίεση ενός πολύ μεγάλου παιχνιδιού και πιθανώς θα ήταν καλύτερο να βρίσκονται στο Φάληρο κάποιοι πιο έμπειροι διαιτητές από τέτοιες αναμετρήσεις.

Ας δούμε μία-μία τις φάσεις που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του «αιώνιου» ντέρμπι, στο ΣΕΦ με τις υποδείξεις τους να οδηγούν τον Ολυμπιακό σε μια νίκη που δεν άξιζε σε καμία περίπτωση.

@  όταν ένας παίκτης του Ολυμπιακού πατάει καθαρά την γραμμή ένα μέτρο μακριά από τον διαιτητή, ο οποίος μάλιστα κοιτούσε ακριβώς σε εκείνο το σημείο, αλλά αρνήθηκε να υποδείξει την παράβαση!

 @ 1 λεπτό πριν το φινάλε και την διαφορά εκείνη την στιγμή στους 3 πόντους, ο Φαλ κάνει καθαρό επιθετικό φάουλ στον Παπαγιάννη, αφού τον χτυπάει και τον «κλειδώνει» με τον αγκώνα, κάτι που φυσικά απαγορεύεται. Οι διαιτητές ωστόσο έχουν αντίθεση άποψη, κατοχυρώνουν το καλάθι και δίνουν έξτρα βολή στον «ερυθρόλευκο» σέντερ, επιτρέποντάς του να ανεβάσει την διαφορά στο +6!

@ Στις δύο τελευταίες κατοχές οι διαιτητές, δεν έδωσαν το καθαρό φάουλ στο τρίποντο του Μπέικον που μείωσε στον έναν πόντο, αλλά ούτε τα δύο φάουλ που γίνονται πάνω του στην τελευταία επίθεση.

Οι Πειραιώτες ήταν στο +4 και ο Ντουέιν Μπέικον σηκώθηκε για τρίποντο, στέλνοντας την μπάλα στο διχτάκι, την στιγμή που ο Γουόκαπ του χτύπησε πεντακάθαρα το χέρι.

Οι διαιτητές φυσικά δεν έδωσαν ποτέ το φάουλ και την βολή για την ισοφάριση, ενώ στην τελευταία κατοχή, με τον Ολυμπιακό στο +2, δεν έδωσαν δύο φάουλ στον Αμερικανό, με το πρώτο να είναι για δύο βολές και το δεύτερο για τρεις!

Από το Blogger.