Ο Ολυμπιακός κέρδισε 1-0 τον Άρη και περιμένει την ΑΕΚ στους «4» του Κυπέλλου

Ο Ολυμπιακός κέρδισε με 1-0 στο «Κλ. Βικελίδης» τον Άρη με μεγάλο πρωταγωνιστή τον 20χρονο τερματοφύλακα, ο οποίος έπιασε στο 84’ πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Γκρέι, για το οποίο αποβλήθηκε ο Ντόη.
Την πρόκριση σφράγισε ο Μαροκινός με γκολ στο 88ο λεπτό, κλείνοντας ραντεβού των «ερυθρόλευκων» με την ΑΕΚ στα ημιτελικά. 

Ο Αρης ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και απείλησε στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης με τον Ετέμπο, αλλά ο Τζολάκης ήταν στη σωστή θέση και απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Νιγηριανού μέσου. Στο 8’ ο Μανού Γκαρθία πήρε την κεφαλιά, μετά τη σέντρα που έγινε από δεξιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα οι Ερυθρόλευκοι απάντησαν με τον Μπακαμπού. Ο Μασούρας σέντραρε από αριστερά, ο Γαλλοκονγκολέζος επιθετικός έκανε την κεφαλιά, αλλά η προσπάθειά του δεν είχε δύναμη και ο Κουέστα μπλόκαρε.

Στο 20’ ο Ολυμπιακός έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, με τον Ματιέ Βαλμπουενά. Ο Ροντινέι ανέβηκε από δεξιά και σέντραρε, ο Γάλλος εκτέλεσε με τη μία από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Κουέστα απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Επτά λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες άγγιξαν και πάλι το γκολ, αυτή τη φορά με τους Μπιέλ και Μασούρα. Ο Βαλμπουενά έκανε την κάθετη στον Μπιέλ, αυτός γύρισε από δεξιά, η μπάλα πέρασε μπροστά από τον Μασούρα, ο οποίος, όμως, δεν κατάφερε να κάνει σουτάρει, με τον Μαζικού να διώχνει σχεδόν πάνω στη γραμμή και να κρατάει το μηδέν για τον Αρη.

Οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες τους, με τους γηπεδούχους να κρατούν ανέπαφη την εστία τους και στο 34’ να απειλούν με τον Γκρέι. Ο έμπειρος άσος μπήκε στην περιοχή από δεξιά και σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο Τζολάκης απέκρουσε με το πόδι. Οι δύο τους πρωταγωνίστησαν και στο 45+1’, με τον νεαρό τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να λέει και πάλι «όχι», αποκρούοντας εντυπωσιακά το σουτ που έκανε ο Γκρέι μέσα από την περιοχή και το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 0-0.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές, με το πρώτο 15άλεπτο να κυλάει με τον Αρη να θέλει, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει τον Κωνσταντίνο Τζολάκη. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά οι Ερυθρόλευκοι είχαν κλείσει πολύ καλά τους χώρους. Στο 61’ ο Μίτσελ έκανε την πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι, με τον Χάμες αντί του Βαλμπουενά.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Αρης είχε την πρώτη του καλή στιγμή στην επανάληψη, με τον Πίρσμαν. Ο άσος των γηπεδούχων μπήκε στην περιοχή  και σούταρε από αριστερά, αλλά ο Τζολάκης απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 70’ ο Μίτσελ έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Ελ Αραμπί και Γκάρι Ροντρίγκες να παίρνουν τις θέσεις των Μπακαμπού και Μασούρα. Στο 74’ οι Πειραιώτες απείλησαν με τον Παπασταθόπουλο, αλλά η κεφαλιά που έκανε ο Σωκράτης, μετά από εκτέλεση κόρνερ, πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κουέστα.

Στο 82’ ο διαιτητής έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ντόι στον Γκρέι και απέβαλλε τον στόπερ του Ολυμπιακού. Ο επιθετικός του Αρη ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Τζολάκης έπεσε σωστά και απέκρουσε, κρατώντας το μηδέν! Μετά την αποβολή του Ντόι, ο Μίτσελ έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Σισέ και Ραμόν αντί των Γκάρι και Μπιέλ. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός μπήκε και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Οι Ερυθρόλευκοι όχι μόνο δεν δέχθηκαν γκολ, όταν έμειναν με 10 παίκτες, αλλά σκόραραν κιόλας, με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Σαμασέκου βρήκε με μακρινή μπαλιά τον Μαροκινό, αυτός βγήκε απέναντι από τον Κουέστα και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-0, σφραγίζοντας την πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τους Ερυθρόλευκους να φεύγουν με το διπλό από τη Θεσσαλονίκη και το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

ΑΡΗΣ (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού, Ετέμπο, Νταρίντα, Ντουκουρέ, Μανού Γκαρθία (76΄ Πάλμα), Ιτούρμπε (81΄ Ματέο Γκαρσία), Γκρέι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Tζολάκης, Βρουσάι, Ροντινέι, Ντόη, Παπασταθόπουλος, Εμβιλά, Σαμασέκου, Μπιέλ (86΄ Ραμόν), Μασούρας (71΄ Γκ. Ροντρίγκες, 86΄ Σισέ), Βαλμπουενά (62΄ Χ. Ροντρίγκες), Μπακαμπού (71΄ Ελ Αραμπί).

Από το Blogger.