Ο Φρανσίσκο ξεπέρασε Κορωνιό και Πεδουλάκη στις επιδόσεις 10+ ασίστ

Ο Σιλβέν Φρανσίσκο έχει πάρει φόρα και γράφει το ένα double-double μετά το άλλο. Ο Γάλλος γκαρντ είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη νίκη του Περιστερίου επί του ΠΑΟΚ, μετρώντας 16 πόντους και 10 ασίστ.

Ο Φρανσίσκο έφτασε σε double-double πόντων και ασίστ για τρίτη φορά στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του Περιστερίου bwin αφού σε ανάλογες επιδόσεις είχε φτάσει και στα ματς με τον Κολοσσό (13π, 11ασ.) και τον Προμηθέα (12π, 10ασ.). Έτσι πλέον είναι μόνος στην κορυφή της σχετικής λίστας αφού ξεπέρασε τον Τζος Χάγκινς του Άρη που έχει δύο double-double με πόντους και ασίστ. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι και οι τρεις επιδόσεις του Φρανσίσκο συνδυάστηκαν με τουλάχιστον τέσσερα ριμπάουντ.

Την επίδοση αυτή κάνει ακόμη πιο ξεχωριστή το γεγονός ότι πλέον ο Γάλλος είναι ο παίκτης με τις περισσότερες διψήφιες επιδόσεις ασίστ στην ιστορία του Περιστερίου bwin στην Basket League. Φτάνοντας για τρίτη φορά σε 10+ επίδοση, ξεπέρασε τους Αργύρη Πεδουλάκη και Άγγελο Κορωνιό που είχαν από δύο.

Την πρωτιά στην αντίστοιχη λίστα του περσινού Πρωταθλήματος είχε ο Βασίλης Μουράτος που έφτασε σε τέσσερα double-double πόντων και ασίστ με το Λαύριο, επίδοση που ασφαλώς και «απειλεί» πλέον ο Φρανσίσκο ενώ πριν τέσσερα χρόνια, το 2018-19, ο Νικ Καλάθης είχε επτά τέτοια double-double με τον Παναθηναϊκό.

Με τις 10 ασίστ που είχε στο PAOK Sports Arena, ο Φρανσίσκο έφτασε τις 58 στο Πρωτάθλημα και έγινε ο 42ος στην ιστορία του Περιστερίου που έφτασε τις 50+ στο πλαίσιο του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Ακόμη για τους νικητές του ντέρμπι της τετράδας…

*Ο Λεωνίδας Κασελάκης ήταν στατιστικά ο κορυφαίος του Περιστερίου με επίδοση 25 στο ranking. Αυτό ήταν, βάσει του συστήματος αξιολόγησης, το καλύτερο παιχνίδι του στο Πρωτάθλημα από τις 6 Οκτωβρίου 2018 όταν για την πρεμιέρα είχε 28 ranking στο παιχνίδι του Προμηθέα στη Ρόδο με τον Κολοσσό.

Ο διεθνής φόργουορντ πέραν των 18 πόντων του με 4/4 τρίποντα, είχε εννιά ριμπάουντ με τα οποία «άγγιξε» το ρεκόρ καριέρας του. Κορυφαία επίδοση του ωστόσο παραμένει εκείνο των 10 ριμπάουντ που είχε στο ματς της 19ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος 2019-20 με τον Προμηθέα απέναντι στη νυν ομάδα του.

Έχοντας δύο εκτελεσμένες βολές έφτασε τις 400 σε 305 παιχνίδια στην Basket League. Μετράει πλέον 272/400 (68%).

*Ο Δημήτρης Μωραΐτης πραγματοποιώντας την 33η εμφάνιση του με το Περιστέρι στο Πρωτάθλημα, μπήκε στην πρώτη 50άδα της λίστας των «κυανοκίτρινων». Ο διεθνής γκαρντ ξεπέρασε τον Φεράν Μαρτίνεθ που έπαιξε στο Περιστέρι στις σεζόν 1998-99 και 2001-02 αλλά και τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη που φόρεσε τη φανέλα του στην περίοδο 2002-03.

Ο Μωραΐτης με τα τρία τρίποντα που επιχείρησε (1/3), έφτασε τις 300 προσπάθειες σε 120 αγώνες στην κατηγορία. Μετράει συνολικά 87/300 (29%).

*Ο Μίρο Μπίλαν είχε 4/4 βολές και έγινε ο 57ος στην ιστορία του Περιστερίου στην Basket League, που ξεπέρασε τις 50 εύστοχες.

Ο Κροάτης σέντερ είχε για τρίτη φορά 17+ πόντους σε ματς στο οποίο δεν είχε στατιστικό λάθος. Είχε 17 πόντους όπως και κόντρα στον Απόλλωνα ενώ το ρεκόρ του σε αυτήν την υποκατηγορία, είναι οι 19 του ματς με τον Κολοσσό.

*Σε ομαδικό επίπεδο, το Περιστέρι μετρούσε δύο νίκες στις πρώτες 21 επισκέψεις του στην έδρα του ΠΑΟΚ για το επαγγελματικό Πρωτάθλημα ωστόσο κατάφερε να νικήσει στα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του στην έδρα του Δικεφάλου. Το +11 με το οποίο επικράτησε συνιστά τη δεύτερη ευρύτερη, εκτός έδρας νίκη του επί του ΠΑΟΚ μετά από εκείνη του 2ου μικρού τελικού του 1997 όταν νίκησε με 75-62.

*Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη είχε εννιά τάπες στα πρώτα 11 παιχνίδια της στο Πρωτάθλημα αλλά μέτρησε τρεις στο παιχνίδι της Πυλαίας.

Από το Blogger.