Ο Κουζέλογλου στη 10άδα των σκόρερ του Λαυρίου

Ο Γιάννης Κουζέλογλου ήταν ένας από τους κορυφαίους του Λαυρίου συνδυάζοντας την εμφάνιση του με μία σειρά από αξιοσημείωτα επιτεύγματα. Σημαντικότερο όλων ότι μπήκε στη 10άδα των σκόρερ της ομάδας της λαυρεωτικής. Πιο συγκεκριμένα…

*Με τους 11 πόντους του έφτασε τους 436 με το Λαύριο και ανέβηκε από την 11η στην 9η θέση της λίστας των σκόρερ του. Ξεπέρασε τον Μπράντον Γιανγκ που είχε 425 και τον Μακένζι Μουρ που είχε 427 πόντους.

*Ο διεθνής φόργουορντ έγινε ο 5ος παίκτης στην ιστορία του Λαυρίου που έφτασε τα 80 παιχνίδια στην Basket League.

*Ο Γιάννης Κουζέλογλου έγινε ο τρίτος παίκτης του Λαύριου που έφτασε σε double-double αφού πέραν των 10 ριμπάουντ είχε και 11 πόντους. Από μία ανάλογη επίδοση είχαν πριν από αυτόν ο Σάβιον Φλαγκ στην πρεμιέρα με τον Προμηθέα (19π, 12ρ.) και ο Σίριλ Λάνγκεβαϊν στο ματς της 10ης αγωνιστικής με τον Ιωνικό.

*Ο Κουζέλογλου σημείωσε τη 14η διψήφια επίδοση ριμπάουντ μεταξύ των παικτών που έμειναν χωρίς στατιστικό λάθος. Είναι ο δεύτερος παίκτης του Λαυρίου που το έκανε μετά τον Σάβιον Φλαγκ στην πρεμιέρα (12 ριμπάουντ / 0 λάθη).

Ακόμη για το Λαύριο…

*Με το μοναδικό αμυντικό του ριμπάουντ, ο Πέτρος Γερομιχαλός έγινε ο 4ος στην ιστορία της ομάδας που έφτασε τα 200 στην κατηγορία μετά τους Κουζέλογλου, Κακλαμανάκη και Μουράτο.

*Ο Θόδωρος Ζάρας ανέβηκε μία ακόμη θέση στη λίστα των παικτών με τα περισσότερα παιχνίδια στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Αυτό απέναντι στον Παναθηναϊκό ήταν το 356ο του και με αυτό ξεπέρασε τον Νίκο Παπανικολόπουλο και έφτασε στην 23η θέση τον Νίκο Μπάρλο.

*Συνολικά ως τώρα στο Πρωτάθλημα υπήρξαν 17 επιδόσεις 20+ πόντων από παίκτες που έμειναν χωρίς στατιστικό λάθος. Ο Σάβιον Φλαγκ σημείωσε τη δεύτερη του (20 πόντοι / 0 λάθη) αφού στην 9η αγωνιστική κόντρα στην Καρδίτσα είχε 23 πόντους και κανένα λάθος.

*Ο Σίριλ Λάνγκεβαϊν ισοφάρισε την τρίτη καλύτερη επίδοση διπόντων (6/7) μεταξύ των παικτών που δεν έκαναν λάθος.

*Το Λαύριο παρά την ήττα του, πιστοποίησε τη βελτίωση που έχει παρουσιάσει στην εικόνα του. Έχασε παρότι είχε οχτώ βαθμούς περισσότερους από τον Παναθηναϊκό στο ranking (97 έναντι 89) και ισοφαρίζοντας τη μεγαλύτερη διαφορά της σχετικής λίστας. Για την ομάδα της λαυρεωτικής το νόμισμά είχε δείξει την άλλη όψη του στο ματς με την Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό αφού νίκησε έχοντας -8 στο ranking (85 έναντι 93).
 

Από το Blogger.