Ήττα (2-1) της ΑΕΚ από τον ΠΑΣ Γιάννινα

Πρώτη ήττα στο 2023 για την ΑΕΚ του Αλμέιδα που πλήρωσε λάθη της σε κέντρο και άμυνα στο πρώτο ημίχρονο – Δεν κατάφερε να ισοφαρίσει νωρίς το ματς όταν της δόθηκαν οι ευκαιρίες και ηττήθηκε από τον ΠΑΣ στα Γιάννενα (2-1) – Μετά από 13 παιχνίδια η ήττα της ΑΕΚ στους Ζωσιμάδες.

Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΣ Γιάννινα έπαιξε έξυπνα, περιμένοντας την ΑΕΚ και την χτύπησε στην αντεπίθεση, εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα των επιθετικών του. Η Ένωση είχε ένα καλό διάστημα μεταξύ του 20ου λεπτού αλλά και του δεύτερου γκολ που σημείωσαν οι Ηπειρώτες, αλλά δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν το παιχνίδι.

Η πρώτη απειλή στο πρώτο μέρος ήταν στο πέμπτο λεπτό. Ο Γκαρσία έπιασε μια κεφαλιά έπειτα από γέμισμα του Σιντιμπέ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Μετά το 1-0 του ΠΑΣ η Ένωση έχασε τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί με τον Αραούχο στο 17′. Ο αρχηγός της Ένωσης με ωραία κίνηση απέφυγε έναν αντίπαλο, αλλά από κοντά έστειλε την μπάλα άουτ. Ο ΠΑΣ απάντησε με ωραία ευκαιρία του Μπάλαν, αλλά το σουτ του πέρασε άουτ.

Η προσπάθεια του Γκαρσία στο 24′ έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ, ενώ τέσσερα λεπτά μετά ο Σιντιμπέ μέσα από την περιοχή είδε την προσπάθειά του να πηγαίνει άουτ.

Ο ΠΑΣ πέτυχε και δεύτερο γκολ στο πρώτο μέρος και “πάγωσε” τους παίκτες του Αλμέιδα, οι οποίοι απείλησαν ελάχιστα μέχρι και τη λήξη του πρώτου μέρους το γκολ που σημείωσε ο ΠΑΣ.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και το δοκάρι του Φερνάντες στο 48′ ήταν ο… προάγγελος του τέρματος του Αραούχο. Η Ένωση συνέχισε να πιέζει έχοντας νέα πνοή μετά το γκολ στην προσπάθειά της να πάρει κάτι από το ματς.

Μετά το τέρμα του Αραούχο η Ένωση απείλησε στο 62ο λεπτό. Ο Άμραμπατ έστρωσε όμορφα στον Σιντιμπέ, αυτός δοκίμασε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Σταδιακά ο ΠΑΣ έπαιζε και με το χρόνο, κόβοντας τον ρυθμό των επιθέσεων της ΑΕΚ. Ο Τσούμπερ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 74′ και δευτερόλεπτα μετά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Τελευταία καλή στιγμή για την ΑΕΚ ήταν το σουτ του Χατζισαφί έξω από την περιοχή. Ο Τσιντώτας με ωραίο επέμβαση στη γωνιά του κράτησε το προβάδισμα υπέρ των Ηπειρωτών.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Καραχάλιος, Ριένστρα (68’ Λιάσος), Τζίνο, Μορέιρα (89’ Σταματελόπουλος), Παμλίδης (79’ Τζίμας), Μπάλαν.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γιόνσον, Φερνάντες (65’ Φαν Βέερτ), Πινέδα (73’ Τσούμπερ), Άμραμπατ, Γκαρσία, Αραούχο.

Από το Blogger.