Κύπελλο Ελλάδας: «Χαλαρά» 3-1 η ΑΕΚ τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες

Εύκολο απόγευμα για την ΑΕΚ στις Σέρρες, επικρατώντας (1-3) του Πανσερραϊκού και «σφράγησε» εισιτήριο για τα Ημιτελικά του Κυπέλλου και περιμένει Ολυμπιακό ή Άρη. 

Από τα πρώτα λεπτά του ματς η ΑΕΚ επέβαλε τον ρυθμό της και προσπάθησε να βρει το γκολ που θα την βάλει σε θέση ισχύος, με τον Γκατσίνοβιτς να ψάχνει εναγωνίως το γκολ. Ο Πανσερραϊκός περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και απείλησε με ένα μακρινό σουτ του Κολομπίνο στο 38′, το οποίο πέρασε άουτ.

Οι κιτρινόμαυροι απείλησαν για πρώτη φορά στο όγδοο λεπτό. Ο Φερνάντες με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα προς την εστία και ο Κατσίκας απομάκρυνε σε κόρνερ. Λίγα δευτερόλεπτα μετά ο Τσούμπερ με κεφαλιά από κοντά, έπειτα από κεφαλιά πάσα ου Σιντιμπέ και ο Κατσίκας μπλόκαρε την μπάλα.

Ο Σιντιμπέ ήταν δημιουργός και στο 13ο λεπτό για τον Γκατσίνοβιτς, αλλά το σουτ του Σέρβου από το ύψος της περιοχής πέρασε εκτός εστίας. Την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Φαν Βέερτ, η οποία πέρασε άουτ στο 19ο λεπτό.

Μετά το 1-0 του Μάνταλου ο Γκατσίνοβιτς ήταν αυτός που δοκίμασε να απειλήσει τα καρέ του Κατσίκα, αλλά ανεπιτυχώς, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-1.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες πέτυχαν γρήγορα από ένα γκολ. Ο Κατσαντώνης ισοφάρισε προσωρινά 1-1 στο 49′ και δύο λεπτά μετά ο Πέτρος Μάνταλος έκανε το 2-1 στο 51′.

Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα δεν σταμάτησαν εκεί και συνέχισαν να απειλούν με τις τελικές του Ραντόνια στο 51′ και του Φερνάντες στο 57′.

Στο 71ο λεπτό ήταν η σειρά του Μιχάλη Κοσίδη να απειλήσει. Ο Σιντιμπέ που τα πήγε πολύ καλά στο επιθετικό κομμάτι έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο νεαρός φορ με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς την εστία και ο Κατσίκας απομάκρυνε σε κόρνερ.

Ο Μαχαίρας βρήκε ένα ακόμα γκολ στο Κύπελλο και ουσιαστικά έκρινε και το τελικό αποτέλεσμα στο 80ο λεπτό και στα εναπομείναντα λεπτά, ο Κατσίκας σταμάτησε τις τελικές προσπάθειες των Κοσίδη στο 88ο λεπτό και Αραούχο στο 90+3′, με το 3-1 να είναι το τελικό σφύριγμα της λήξης.

Πανσερραϊκός: Κατσικάς, Ζέρης, Λυμπεράκης, Γιανναράκης (61′ Θυμιάνης), Παντεκίδης, Στάικος, Κολομπίνο (73′ Στίνα), Σοφιανός, Κατσαντώνης, Μούργος (73′ Μασκανάκης), Σαΐντ (61′ Κανίς)

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ραντόνια, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Σιντιμπέ, Γαλανόπουλος (66′ Φράνσον), Φερνάντες (62′ λ.τρ. Μαχαίρας), Μάνταλος, Γκατσίνοβιτς (67′ Αραούχο), Τσούμπερ, Φαν Βέερτ (66′ Κοσίδης)

Από το Blogger.