Ο Ουόλτερς σε ρεκόρ περιόδου με το «40άρι» στο «+/-»

Ο Αμερικανός είχε συντελεστή +40, μία επίδοση στην οποία έφτασαν δύο παίκτες του Ολυμπιακού στο ματς της 7ης αγωνιστικής με τον Προμηθέα στην Πάτρα, ο Τόμας Ουόκαπ και ο Σάσα Βεζένκοφ. Το ρεκόρ αυτής της στατιστικής κατηγορίας στο περσινό Πρωτάθλημα είχε ένας παίκτης του Παναθηναϊκού, ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος με συντελεστή +38 στον 5ο ημιτελικό των πλέι οφ κόντρα στη Λάρισα.

Ο γκαρντ των «πράσινων» έκανε, με διαφορά, την καλύτερη από τις 10 εμφανίσεις του στην Basket League σημειώνοντας ατομικά ρεκόρ πόντων (15), ασίστ (8), κερδισμένων φάουλ (6), ranking (26) και ισοφαρίζοντας εκείνο των ριμπάουντ (7).

Ακόμη για τον Παναθηναϊκό…

*Ο Αρτούρας Γκουντάιτις έκανε επίσης το καλύτερο παιχνίδι του ως τώρα στην Basket League αφού σημείωσε ατομικά ρεκόρ πόντων (16) και ranking (22). Ο Λιθουανός σημείωσε τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση πόντων μεταξύ των παικτών του Παναθηναϊκού που δεν είχαν στατιστικό λάθος. Πριν τη δική του επίδοση (16 πόντοι / 0 λάθη) ο Γιώργος Παπαγιάννης είχε στο ματς στην Καρδίτσα 20 πόντους και κανένα λάθος.

Ακόμη ο σέντερ του Παναθηναϊκού ισοφάρισε την τέταρτη καλύτερη φετινή επίδοση διπόντων μεταξύ των παικτών που δεν είχαν λάθος, μετρώντας 5/6. Το ρεκόρ κρατάει ο Γιώργος Παπαγιάννης που είχε 10/10 δίποντα και μηδενική επίδοση λαθών στην Καρδίτσα.

*«Γεμάτη» στατιστική είχε ο Γιώργος Καλαϊτζάκης και μέσα από αυτήν πέντε ριμπάουντ με τα οποία ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στην Basket League. Σε αυτήν την επίδοση είχε φτάσει άλλες δύο φορές, στη σεζόν 2017-18 σε ένα ματς στα Τρίκαλα και στην περίοδο 2020-21, εντός έδρας με τον ΠΑΟΚ. Ο διεθνής άσος είχε 16 ranking ισοφαρίζοντας την κορυφαία φετινή επίδοση του αφού στην ίδια είχε φτάσει και στο παιχνίδι με τον Προμηθέα.

*Ο Ματέους Πονίτκα ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση του στις ασίστ αφού μοίρασε επτά, όσες είχε και στην Πάτρα απέναντι στον Προμηθέα.

*Ο Παναθηναϊκός είχε για πρώτη φορά στο φετινό Πρωτάθλημα δύο παίκτες με συντελεστή +5 στην αναλογία ασίστ/λαθών αφού ο Ουόλτερς είχε 8/3 και ο Πονίτκα 7/2. Οι δυο τους ισοφάρισαν την κορυφαία «πράσινη» επίδοση της σεζόν αφού ο Πολωνός είχε την ίδια απέναντι στον Προμηθέα (7/2).

*Μέσα από την 63η εμφάνιση του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, ο Λευτέρης Μαντζούκας με τους 10 πόντους του έφτασε και ξεπέρασε τους 200. Παράλληλα επιχειρώντας τέσσερα τρίποντα (2/4), έφτασε σε τριψήφιο αριθμό προσπαθειών από τα 6,75 και μετράει πλέον 36/103 (34,95%).

Από το Blogger.