Ο Κατσίβελης του «50+40+20» σε ριμπάουντ, ασίστ και κλεψίματα

Ο Δημήτρης Κατσίβελης διανύει μία από τις πιο παραγωγικές σεζόν της καριέρας του και το επιβεβαίωσε μέσα από τον αγώνα του Κολοσσού με την Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό.

Μετά τα οχτώ πρώτα παιχνίδια του Πρωταθλήματος στα οποία έμεινε σε μονοψήφιο αριθμό πόντων, ο Δημήτρης Κατσίβελης είχε για πέμπτο συνεχόμενο ματς 11+ πόντους ενώ παράλληλα σε αυτά είχε 10+ ranking. Ο διεθνής γκαρντ έφτασε για τρίτη φορά φέτος στα επτά ριμπάουντ ενώ με τους 14 πόντους που σημείωσε, ξεπέρασε τους 1.200 στη 256η εμφάνιση του στην Basket League.

Αυτό έγινε παρότι είχε για δεύτερη φορά στο φετινό Πρωτάθλημα 0/5 τρίποντα, αφού στην ίδια επίδοση είχε φτάσει και στην πρεμιέρα με τον Ιωνικό στη Νίκαια. Αυτή ήταν η 18η μηδενική επίδοση εύστοχων τριπόντων από παίκτη με τουλάχιστον πέντε προσπάθειες.

Μέσα από το χθεσινό παιχνίδι, ο διεθνής γκαρντ έσπασε το «φράγμα» περιόδου των 50 ριμπάουντ και των 40 ασίστ ενώ παράλληλα έφτασε τα 20 κλεψίματα. Είναι ένας συνδυασμός στον οποίο έφτασαν μόλις 15 Έλληνες παίκτες πριν από αυτόν, στις 17 σεζόν ιστορίας του Κολοσσού. Πρόκειται για τους: Άγγελο Τσάμη, Γιάννη Γεωργαλλή, Αντώνη Ασημακόπουλο, Νίκο Παππά, Γιαννούλη Λαρεντζάκη, Βασίλη Ξανθόπουλο, Χριστόφορο Στεφανίδη, Χρήστο Σαλούστρο, Κώστα Χαρίση, Πατ Καλάθη, Γιώργο Καλαΐτζή, Γιάννη Καλαμπόκη, Παναγιώτη Βασιλόπουλο, Σπύρο Παντελιάδη και Φάνη Κουμπούρα.

Από τους τρεις παίκτες που έχουν φτάσει τα 20 κλεψίματα στο φετινό Πρωτάθλημα, ο Δημήτρης Κατσίβελης είναι ο μόνος που έχει ήδη 50+ ριμπάουντ και 40+ ασίστ αφού ούτε ο Πάρις Λι (15 ριμπάουντ, 38 ασίστ), ούτε ο Μάρκους Ντένμον (23 ριμπάουντ, 25 ασίστ) έχουν φτάσει ακόμη σε αυτές τις επιδόσεις.

Στην περασμένη σεζόν και σε σύνολο 26 αγώνων κανονικής περιόδου και πλέι οφ, μόνον ο Κένι Ουίλιαμς ήταν εκείνος από τους παίκτες του Κολοσσού που έφτασαν στον συνδυασμό 50+ ριμπάουντ, 40+ ασίστ και 20+ κλεψιμάτων έχοντας 89, 55 και 33 αντίστοιχα σε 25 συμμετοχές.

Κατά τα άλλα…

*Ο Γιανίκ Μορέιρα, ο κορυφαίος του Κολοσσού στο χθεσινό παιχνίδι, έφτασε μετά από 10 ματς σε double-double. Είχε 20 πόντους και 12 ριμπάουντ σημειώνοντας το δεύτερο του double-double στη σεζόν μετά από εκείνο της 3ης αγωνιστικής κόντρα στον Προμηθέα. Ο Αγκολέζος έφτασε σε αυτήν την επίδοση μένοντας 22 λεπτά στο παρκέ και έτσι σημείωσε το πέμπτο πιο γρήγορο double-double της σεζόν.

*Ο Κολοσσός H Hotels «έχτισε» το σερί των πέντε νικών του, αρχίζοντας από το διπλό επί του Άρη στις 26 Δεκεμβρίου για να ακολουθήσουν οι εντός έδρας επιτυχίες του επί του Περιστερίου, του Λαυρίου, του Ιωνικού και της Καρδίτσας Βιολογικό Χωριό. Πρόκειται για το τρίτο μεγαλύτερο σερί της φετινής Basket League πίσω από αυτό των 12 νικών που είναι ακόμη ενεργό για τον Ολυμπιακό και των έξι που έκανε το Περιστέρι από τις 23 Οκτωβρίου μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου. Σερί πέντε νικών έχει και ο Παναθηναϊκός που αγωνίζεται σήμερα στο Λαύριο.

*Παράλληλα ο Κολοσσός επέκτεινε το καλύτερο εντός έδρας ρεκόρ της ιστορίας του στην Basket League αφού έκανε το 7-0 ενώ πριν τη φετινή σεζόν δεν είχε ξεπεράσει το 5-0.

Ο Σαρικόπουλος «700άρησε» στα ριμπάουντ

Ο Ζήσης Σαρικόπουλος έκανε πολύ καλή δουλειά στα ριμπάουντ για την Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό τελειώνοντας το παιχνίδι με 10 και «αγγίζοντας» το ρεκόρ καριέρας του. Με αυτά ο έμπειρος σέντερ ξεπέρασε τα 700 στη 213η εμφάνιση του στην Basket League.

Ήταν η πρώτη φορά που έφτασε σε διψήφιο αριθμό ριμπάουντ από τις 28 Δεκεμβρίου 2019, όταν ως παίκτης του ΠΑΟΚ είχε και πάλι 10, στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή. Για να βρούμε την προηγούμενη καλύτερη επίδοση του, που αποτελεί και την κορυφαία της καριέρας του στην Basket League, θα πρέπει να γυρίσουμε στις 12 Νοεμβρίου 2017 όταν ως παίκτης του Πανιωνίου μάζεψε 11 στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Παράλληλα ο Σαρικόπουλος σημείωσε χθες τη 13η διψήφια επίδοση ριμπάουντ μεταξύ των παικτών που έμειναν χωρίς στατιστικό λάθος. 

Από το Blogger.