Basket League: Οι αριθμοί του αγώνα Κολοσσός Ρόδου - Ιωνικός

Ένα από τα τρία παιχνίδια που θα ανοίξουν το Σάββατο (14/1, 16:00, ΕΡΤ Sports) την αυλαία της 12ης αγωνιστικής της Basket League θα γίνει στη Ρόδο όπου ο Κολοσσός θα υποδεχτεί τον Ιωνικό. Οι δύο ομάδες προέρχονται από νίκες με τις οποίες έκλεισαν τον πρώτο γύρο επί του Λαυρίου και της Καρδίτσας Βιολογικό Χωριό αντίστοιχα.

Ένα από τα δύο παιχνίδια που θα ανοίξουν το Σάββατο (14/1, 16:00, ΕΡΤ Sports) την αυλαία της 12ης αγωνιστικής της Basket League θα γίνει στη Ρόδο όπου ο Κολοσσός θα υποδεχτεί τον Ιωνικό. Οι δύο ομάδες προέρχονται από νίκες με τις οποίες έκλεισαν τον πρώτο γύρο επί του Λαυρίου και της Καρδίτσας Βιολογικό Χωριό αντίστοιχα.

Για τον Κολοσσό η νίκη της περασμένης Κυριακής ήταν η τρίτη συνεχόμενη αφού είχαν προηγηθεί εκείνες επί του Άρη εκτός και του Περιστερίου bwin εντός έδρας. Είναι μία από τις τρεις ομάδες –μαζί με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό- που διατήρησαν το εντός έδρας αήττητο τους στον πρώτο γύρο, κάνοντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και τρίτη συνολικά στην ιστορία του –η πρώτη ήταν το 2011-12- στην οποία έκανε το 5-0.

Ο Ιωνικός σημείωσε και τις τρεις νίκες του στη Νίκαια αλλά μακριά από αυτήν μετράει πέντε ήττες σε ισάριθμους αγώνες και είναι μία από τις τέσσερις ομάδες που παραμένουν χωρίς εκτός έδρας επιτυχία. Το τελευταίο διπλό του Ιωνικού ήταν εκείνο που σημείωσε στις 30 Απριλίου 2022 επί του ΠΑΟΚ στην περσινή σεζόν.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Στην παράταση κρίθηκε το παιχνίδι του πρώτου γύρου, στο οποίο ο Ιωνικός επιβλήθηκε του Κολοσσού H Hotels με 89-84 (Λουκάς Μαυροκεφαλίδης 19π, 14ρ, 8κ.φ, Νταντέ Χόκινς 13π, 12ρ. – Χάρης Γιαννόπουλος 19, Γιανίκ Μορέιρα 17π, 8ρ.). Με το αποτέλεσμα του αγώνα που έγινε στις 8 Οκτωβρίου επήλθε ισορροπία στη τετραετή ιστορία των αγώνων μεταξύ των δύο ομάδων στην Basket League.

Στην πρώτη από αυτές τις σεζόν οι δύο ομάδες δεν αναμετρήθηκαν στη Ρόδο αφού η πανδημία διέκοψε το Πρωτάθλημα, όμως στις δύο που ακολούθησαν ο Κολοσσός  σημείωσε ισάριθμες νίκες.

Συνοπτικά οι αριθμοί των αγώνων των δύο ομάδων…

ΣΥΝΟΛΙΚΑ

Κολοσσός - Ιωνικός 3-3

ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟΝ ΚΟΛΟΣΣΟ H HOTELS
Κολοσσός - Ιωνικός 2-0

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
2020-21: Κολοσσός - Ιωνικός 94-74

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΠΟΝΤΩΝ
2021-22: Κολοσσός - Ιωνικός 88-81 (Ο Τζόρνταν Φλόιντ είχε 24 πόντους για τον Κολοσσό)

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

ΚΟΛΟΣΣΟΣ

MILESTONE

* Ο Γιάννης Χατζηνικόλας που ανακοινώθηκε προχθές από τον Κολοσσό και επιστρέφει έπειτα από δύο χρόνια στην Basket League, χρειάζεται ένα αμυντικό ριμπάουντ για να φτάσει τα 100 στην κατηγορία.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Δημήτρης Κατσίβελης, μέσα στο σερί των τριών νικών που «έτρεξε» ο Κολοσσός απέναντι σε Άρη, Περιστέρι και Λαύριο, είχε συνολικά 55 πόντους με 12/17 βολές, 14/20 δίποντα, 5/12 τρίποντα και 58 ranking.

* Ο Γιανίκ Μορέιρα είναι δεύτερος στη λίστα των παικτών με τα περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ έχοντας 32 και όντας πίσω μόνο από τον Τσέβεζ Γκούντγουϊν (41).

* Ο Κρις Κόφεϊ συμπλήρωσε τέσσερις αγώνες και 85 λεπτά στο παρκέ χωρίς να κάνει στατιστικό λάθος.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Με μέσο όρο 34,6 ο Κολοσσός είναι η δεύτερη πιο αποτελεσματική ομάδα στα ριμπάουντ μετά τον Προμηθέα. Στην περασμένη σεζόν ήταν 6ος με 36 ριμπάουντ ανά αγώνα.

- Η ομάδα της Ρόδου είχε τα λιγότερα εύστοχα τρίποντα μεταξύ των 12 ομάδων της Basket League στον πρώτο γύρο, με μέσο όρο 5,63 ανά αγώνα. Στην κανονική περιόδου της περσινής σεζόν ήταν στην 4η θέση με 9,29 κατά μέσο όρο.

ΙΩΝΙΚΟΣ

MILESTONE

* Ο Βαγγέλης Μάντζαρης με την 335η εμφάνιση του θα μπει στην 35άδα της σχετικής λίστας της Basket League, ξεπερνώντας τον Μάκη Νικολαΐδη και φτάνοντας τον Στράτο Περπέρογλου.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Πέντε παίκτες είχαν 80+ ριμπάουντ στον πρώτο γύρο και οι δύο ήταν παίκτες του Ιωνικού, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (86) και ο Νταντέ Χόκινς (82).

* Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είναι ο πρώτος σκόρερ του Πρωταθλήματος έχοντας μάλιστα απόσταση 29 πόντων από τον δεύτερο Μάρκους Ντένμον, με 236 έναντι 207 του Αμερικανού του Περιστέριου.

* Ο Νταντέ Χόκινς παρότι έχασε ένα από 11 παιχνίδια του πρώτου γύρου, είναι 3ος στα αμυντικά ριμπάουντ έχοντας 60 και όντας πίσω μόνο από τους Λουκά Μαυροκεφαλίδη και Έι Τζέι Ντέιβις που έχουν από 67.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Η ομάδα της Νίκαιας είναι στην 3η θέση της λίστας των αμυντικών ριμπάουντ έχοντας 24,6 κατά μέσο όρο, πίσω μόνο από τον Παναθηναϊκό και τον Προμηθέα. Στην κανονική περίοδο της περσινής σεζόν ήταν 12η μεταξύ των 13 ομάδων αν και είχε την ίδια επίδοση (24,63).

- Εκτελώντας με 46,07% ο Ιωνικός είχε το χαμηλότερο ποσοστό διπόντων στον πρώτο γύρο. Είναι χαμηλότερο και από εκείνο που είχε πέρυσι, όταν εκτέλεσε με 47,72% έχοντας τη δεύτερη χειρότερη επίδοση.
 

Από το Blogger.