Νικηφόρο πέρασμα του Ολυμπιακού από την Νίκαια!

Ο Ολυμπιακός μπήκε με το δεξί στο 2023 και πήρε το δεύτερο σερί του τρίποντο. Οι ερυθρόλευκοι πέρασαν από τη Νεάπολη επικρατώντας 2-0 του Ιωνικού για την 16η αγωνιστική της Super League.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν ανώτεροι και στο 34ο λεπτό μπήκαν μπροστά στο σκορ με τον Μπακαμπού. Έξι λεπτά αργότερα με όμορφο γκολ του Φορτούνη οι Πειραιώτες διπλασίασαν τα τέρματά τους. Πρώτη τελική έκαναν οι γηπεδούχοι στο 88′, σ’ ένα ματς που ντεμπούτο έκανε ο Ροντινέι.

Ο Ολυμπιακός έφτασε τους 32 πόντους και μείωσε στο -3 από την ΑΕΚ, ενώ βρίσκεται στο -10 από τον Παναθηναϊκό. Τελευταίοι με οκτώ βαθμούς παρέμειναν οι Νικαιώτες

Ο Ολυμπιακός είχε από νωρίς την κατοχή της μπάλας δείχνοντας τις διαθέσεις του. Στο 13′ έχασε την πρώτη του καλή στιγμή. Ο Χάμες τροφοδότησε τον Φορτούνη δεξιά της περιοχής, έκανε το σουτ και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χουτεσιώτη.

Οι ερυθρόλευκοι επέμεναν, πατούσαν πιο συχνά στην περιοχή του Χουτεσιώτη και στο 34′ άνοιξαν το σκορ. Ο Ίνμπομ Χουάνγκ έκανε την πάσα στον Μπακαμπού, ο οποίος βρήκε κενό χώρο στα δεξιά, πάτησε περιοχή και με ένα δυνατό δεξί σουτ νίκησε τον Χουτεσιώτη.

Ο Ολυμπιακός πριν από το τέλος του πρώτου μέρους, στπκατάφερε να κεφαλαιοποιήσει την υπεροχή του και με ένα δεύτερο γκολ και μάλιστα με εκπληκτικό τρόπο. Ο Κώστας Φορτούνης πήρε την μπάλα, σύγκλινε, ελευθερώθηκε και με όμορφο σουτ εκτός περιοχής σκόραρε για το 2-0.

Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο και στο δεύτερο μέρος, με τον ρυθμό να είναι σαφέστατα πιο αργός. Στο 54ο λεπτό ο Χάμες έκανε το σουτ στην κίνηση, με τον Χουτεσιώτη να μπλοκάρει εύκολα. Οι ερυθρόλευκοι είχαν κι άλλες τελικές, με τον κίπερ του Ιωνικού να έχει απάντηση. 

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Σόουζα, Τσαιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Τσιριγώτης, Μασάς (51’ Μάντζης), Ρουμπουλάκου (81' Κάνιας), Λοβέρα (66’ Ελευθεριάδης), Σάκιτς, Φαντιγκά (81' Χρ. Ιωαννίδης), Άοσμαν (66’ Καμπράλ).

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονζάλεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέαμπτσιουκ, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Εμβιλά, Χουάνγκ (84' Σαμασέκου), Μπιέλ (Γκ. Ροντρίγκες), Φορτούνης (66’ Μασούρας), Χάμες (84' Μπουχαλάκης), Μπακαμπού (73’ Ελ Αραμπί).

Από το Blogger.