Τρία επιτεύγματα του Μποχωρίδη με τη φανέλα του Παναθηναϊκού

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης επέστρεψε στα παρκέ και στη δράση της Basket League μετά από σχεδόν ένα μήνα –τελευταίο παιχνίδι του ήταν στις 5 Δεκεμβρίου κόντρα στον Ολυμπιακό- και συνδύασε την παρουσία του στο παιχνίδι κόντρα στον Προμηθέα με τρία επιτεύγματα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ήταν στους πόντους, στις ασίστ και στα κοψίματα.

Πιο συγκεκριμένα…

*Με τους επτά πόντους που είχε στο «Δ.Τόφαλος» έγινε ο 40ός παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού που έφτασε τους 600+ στην Basket League.

*Με τις δύο ασίστ που μοίρασε, έγινε ο 16ος πασέρ στην ιστορία των «πράσινων». Έφτασε τις 232 και ξεπέρασε τον Νίκο Οικονόμου που είχε 231 στην επταετία 1992-99.

*Κόβοντας ένα σουτ αντιπάλου, μπήκε στην 20άδα των μπλοκέρ του Παναθηναϊκού αφού έφτασε στις 33 τάπες τον Ντάριλ Μίντλετον που έπαιξε στους «πράσινους» στην πενταετία 2000-05.

Ακόμη για τον Παναθηναϊκό…

*Ο Γιώργος Παπαγιάννης με τους 10 πόντους που είχε, έγινε ο 17ος στην ιστορία της ομάδας που έφτασε και ξεπέρασε τους 1.300 στην Basket League.

Με 151η εμφάνιση του με τους «πράσινους», έγινε ο 14ος της σχετικής λίστας στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93) αφήνοντας πίσω του τον Νίκο Παππά που έχει 1.294.

Παράλληλα έχοντας μία τάπα, έμεινε μόνος στην 11η θέση της λίστας των μπλοκέρ της κατηγορίας. Έφτασε τις 190 και προσπέρασε τον Κώστα Χαρίση.

*Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης ήταν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού με 16 πόντους που αποτελούν και νέο ρεκόρ καριέρας στην Basket League. Ο διεθνής γκαρντ είχε 14 στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό. Παράλληλα έκανε την καλύτερη, στατιστικά, εμφάνιση του έχοντας 16 ranking αφού είχε 14 στην Καρδίτσα.

*Ο Ματέους Πονίτκα ήταν, βάσει του ranking, ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού (20). Ο Πολωνός είχε «γεμάτη» στατιστική και πέραν των εννιά πόντων και των επτά ριμπάουντ του, είχε επτά ασίστ ισοφαρίζοντας την κορυφαία φετινή επίδοση του Παναθηναϊκού. Τόσες είχε και ο Πάρις Λι στην πρεμιέρα με τον Άρη.

Ο Πονίτκα «έγραψε» τη δεύτερη επίδοση +5 στον συντελεστή ασίστ/λαθών μεταξύ των παικτών του Παναθηναϊκού αφού είχε επτά ασίστ και δύο λάθη. Πριν από αυτόν ο Νέιτ Ουόλτερς είχε πέντε ασίστ και κανένα λάθος στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

*Ο Ντουέιν Μπέικον είχε 0/5 τρίποντα και έγινε ο δεύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού με μηδενική επίδοση τριπόντων με 5+ προσπάθειες αφού ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης είχε 0/6 στο ματς με την ΑΕΚ.

Από το Blogger.