Σπάθας για το πέναλτι στο ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός: «Δεν είναι λάθος αυτό που έπραξε ο διαιτητής»

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κερδίσει με 0-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σπόραρ, σε μια φάση όπου ο διαιτητής χρειάστηκε το VAR για να δώσει την πεντακάθαρη παράβαση.

Ο Ηλίας Σπάθας λοιπόν πήρε θέση και τόνισε πως δεν είναι λάθος αυτό που έκανε ο ρέφερι, αφού άφησε ουσιαστικά το VAR να πάρει την απόφαση, μιας και ο ίδιος διατηρούσε αμφιβολίες και δεν ήταν σίγουρος.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στην εκπομπή «Super Μπάλα»:

«Ο διαιτητής είναι κοντά στην φάση. Δεν καταλαβαίνουμε στην αρχή τι έγινε. Εδώ θα δούμε ότι απρόσεκτα ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ βρίσκει με κλωτσιά τον παίκτη του Παναθηναϊκού. Είναι μια παράβαση. Ο διαιτητής ήταν κοντά, ίσως είχε μια αμφιβολία.

Βρίσκεται στο τελευταίο δευτερόλεπτο του ματς, βάζει την σφυρίχτρα στο στόμα και αφού δεν ήταν σίγουρος δεν παίρνει την απόφαση να δώσει πέναλτι. Ξέρει ότι υπάρχει το VAR, ξέρει ότι θα δοθεί χρόνος στον διαιτητή που είναι εκεί να ξαναδεί την φάση. Δίνει την δυνατότητα το VAR στον διαιτητή να δει την φάση στο μόνιτορ, όπως και κάνει και εν τέλει παίρνει την σωστή απόφαση.

Είναι στα τελευταία δευτερόλεπτα, έχει την αμφιβολία, γνωρίζει ότι υπάρχει το VAR. Εδώ λειτουργεί η διαιτητική ομάδα, δεν υπάρχει μόνο ένας διαιτητής. Αυτό που έπραξε ο διαιτητής κατά την άποψή μου δεν είναι λάθος, γιατί στο τέλος πήραμε την σωστή απόφαση.

Οι διαμαρτυρίες είναι με ποιον τρόπο δόθηκε η σωστή απόφαση ή αν δόθηκε η σωστή απόφαση; Μήπως οι διαμαρτυρίες είναι προσχηματικές; Μήπως είναι αντιπερισπασμός;».

Από το Blogger.