Ο Μαργαρίτης πρώτος σε αγώνες και κορυφαίος ριμπάουντερ στην ιστορία του ΠΑΟΚ

Με δύο τρόπους έγραψε ιστορία ο Βαγγέλης Μαργαρίτης. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ μέσα από το παιχνίδι με το Περιστέρι έγινε ο πρώτος της ομάδας του τόσο σε αγώνες όσο και στα ριμπάουντ, στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93). Πιο συγκεκριμένα…

*Με τη 251η εμφάνιση του έμεινε μόνος στην κορυφή της λίστας του ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της Basket League αφού ξεπέρασε τον Γιώργο Μπαλογιάννη που είχε κάνει 250 συμμετοχές. Από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64) ο Μαργαρίτης είναι πλέον 6ος στην «ασπρόμαυρη» λίστα.

*Ο Μαργαρίτης όμως έγραψε ιστορία και στα ριμπάουντ για τον Δικέφαλο. Με τα δύο που είχε κόντρα στο Περιστέρι έγινε ο κορυφαίος ριμπάουντερ της ομάδας της Θεσσαλονίκης στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Έφτασε τα 1.016 και ξεπέρασε κατά ένα τον Γιάννη Γιαννούλη που έπαιξε με τα ασπρόμαυρα από το 1994 ως το 2001.

*Υπάρχει όμως και συνέχεια για τον πολύπειρο φόργουορντ. Έχοντας 3/6 τρίποντα «σκαρφάλωσε» μία θέση στη σχετική λίστα του ΠΑΟΚ. Έφτασε τα 130 τρίποντα και έγινε ο 9ος αφού ξεπέρασε τον Νταμίρ Μουλαομέροβιτς που από το 2003 ως το 2005 αλλά και στη σεζόν 2008-09 είχε 128 τρίποντα.

*Σε ένα εξ ορισμού ξεχωριστό, για τον ίδιο αλλά και την ομάδα του, παιχνίδι, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έκανε την πιο παραγωγική εμφάνιση του στην επίθεση αφού σημείωσε 13 πόντους, έναν περισσότερο από το ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής με τον Άρη. Είναι χαρακτηριστικό ότι και οι τρεις διψήφιες, φετινές επιδόσεις του 40χρονου φόργουορντ σημειώθηκαν σε εντός έδρας παιχνίδια (Περιστέρι, Άρης, Ιωνικός).

Κατά τα άλλα για τους γηπεδούχους…

*Ο Τζέιλεν Χαντς ήταν ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ και μεταξύ άλλων σημείωσε την κορυφαία επίδοση του στις ασίστ. Είχε έξι ενώ στις προηγούμενες εμφανίσεις του δεν είχε ξεπεράσει τις τέσσερις.

Με τους 15 πόντους του εξάλλου, ο Αμερικανός γκαρντ έγινε ο 65ος ξένος στην ιστορία του ΠΑΟΚ στην Basket League που έφτασε τους 200.

*Ο Τζόρνταν Σάιμπερτ είχε 2/3 τρίποντα και έγινε ο 22ος ξένος του Δικεφάλου που έφτασε τα 40+ εύστοχα σουτ από την περίμετρο, μετρώντας πλέον 41.

Από το Blogger.