Ντίνο Μπάτζιο για τις συνθήκες θανάτου του Τζιανλούκα Βιάλι: «Να γίνει έρευνα για τα σκευάσματα που μας έδιναν»

«Φωτιά» για τις συνθήκες θανάτου του Τζιανλούκα Βιάλι άναψε με δηλώσεις που έκανε σε τηλεοπτικό σταθμό της Ιταλίας, ο παλαίμαχος διεθνής Ιταλός ποδοσφαιριστής Ντίνο Μπάτζιο.

Σε αυτές, ο Μπάτζιο, που συνυπήρξε με τον Βιάλι στη Γιουβέντους τη διετία 1992-1994, μιλάει για τις πρακτικές που εφαρμόζονταν στο ποδόσφαιρο τη δεκατία του ’90 και ζήτησε «φοβισμένος» όπως δήλωσε, να γίνουν νέες έρευνες για τις ουσίες που λάμβαναν εκείνη την εποχή.

«Έφυγε από τη ζωή μας πολύ νωρίς» είπε αρχικά για τον Βιάλι σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Tv7 ο πρώην μέσος της Τορίνο, της Ίντερ, της Γιουβέντους, της Πάρμα, της Λάτσιο και της εθνικής ομάδας της Ιταλίας.

Και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να διερευνήσουμε τις ουσίες που πήραμε εκείνη την περίοδο. Το ντόπινγκ υπήρχε πάντα στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να καταλάβουμε, ωστόσο, αν ορισμένα συμπληρώματα μας έχουν κάνει κακό με την πάροδο του χρόνου. Φοβάμαι πάρα πολύ, είναι κάτι που συμβαίνει σε πάρα πολλούς παίκτες. Πρέπει να δούμε αν τα περίεργα πράγματα που λαμβάναμε ήταν καλά ή όχι και αν οι ουσίες αυτές αποβάλλονταν τελικά από τον οργανισμό ή έμεναν σε αυτόν».

Από το Blogger.