Αρνούνται ότι χτύπησαν τον Άλκη Καμπανό και οι 12 κατηγορούμενοι

Με τις καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δική για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και την επίθεση στους δύο φίλους του που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022 στην περιοχή της Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.

Οι κατηγορούμενοι αρνούνται ότι χτύπησαν τον Άλκη. Μάλιστα, τέσσερις ζήτησαν συγγνώμη από την οικογένεια, ενώ τέσσερις εξ αυτών ζήτησαν για πρώτη φορά σήμερα συγνώμη από την οικογένεια του αδικοχαμένου 19χρονου. Όπως ανέφερε ο πρώτος κατηγορούμενος, «ήμουν εκεί αλλά δεν έκανα τίποτα. Λυπάμαι πολύ για ο,τι έχει γίνει. Δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες». Με τη σειρά του ο δεύτερος κατηγορούμενος ανέφερε μόνο ότι «λυπάμαι πολύ για ότι έχει γίνει». Ο τρίτος κατηγορούμενος ανέφερε ότι ήταν παρών στο συμβάν αλλά δεν αποδέχεται τις κατηγορίες, σημειώνοντας και ο ίδιος ότι λυπάται. «Μία μεγάλη συγνώμη από την οικογένεια. Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες, ήμουν παρόν αλλά δεν έκανα τίποτα», τόνισε ο τέταρτος κατηγορούμενος. Οι αμέσως επόμενοι τέσσερις κατηγορούμενοι ανέφεραν μόνο ότι δεν αποδέχονται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. «Συμμετείχα. Αρνούμαι τις κατηγορίες κατηγορηματικά, την κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Βαθύτατη θλίψη, συγγνώμη από στην οικογένεια», ανέφερε ο 9ος κατηγορούμενος. «Συγγνώμη από τους γονείς, είμαι βαθιά μετανιωμένος που συμμετείχα στο περιστατικό. Αναλαμβάνω την ευθύνη των πράξεών μου για αυτό που έγινε εκείνο το βράδυ», ανέφερε ο 10ος κατηγορούμενος, ενώ ο αμέσως επόμενος ζήτησε επίσης συγνώμη και αρνήθηκε τις κατηγορίες. «Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες. Εκφράζω την βαθύτατη θλίψη στην οικογένεια και συλλυπητήρια . Είχα τον ρόλο του ταξιτζή, ήμουν μακριά από το περιστατικό», είπε ο 12ος και τελευταίος κατηγορούμενους. Όλοι οι κατηγορούμενοι κάθονται στο εδώλιο με σκυμμένο το κεφάλι, ενώ στην αίθουσα βρίσκονται από την πρώτη στιγμή οι γονείς του Άλκη Καμπανού, οι οποίοι βλέπουν τους δολοφόνους του παιδιού τους και παρακολουθουν με προσοχή τη διαδικασία.

Νωρίτερα, ένταση μικρής διάρκειας επικράτησε έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ενώ «έπεσε» και ξύλο μεταξύ οπαδών.

Ενώ, πιο πριν, είχε δημιουργηθεί μια μικρή ένταση με τις αποδοκιμασίες στους 12 κατηγορούμενους. Ομάδα ανθρώπων φώναξε συνθήματα κατά των 12 κατηγορουμένων. 

Έπεσαν μπουνιές στα σκαλιά του δικαστηρίου, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να απωθούν τους εμπλεκόμενους και η ένταση να λήγει προσωρινά. Η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού συνεχίζεται στην αίθουσα.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι έφτασαν με σκυμμένα τα κεφάλια και καλυμμένα τα πρόσωπά τους, εισήλθαν από την είσοδο του υπογείου γκαράζ του Μεγάρου, ενώ διαδηλωτές τους αποδοκίμαζαν, αναφέροντας μεταξύ άλλων «σκύψε το κεφάλι, μη κοιτάς, δολοφόνοι». Συνολικά 26 μάρτυρες κατηγορίας, 15 μάρτυρες υπεράσπιση και περισσότεροι από 20 δικηγόροι, γονείς, φίλοι και δημοσιογράφοι θα πλαισιώσουν το σκηνικό στο Κακουργιοδικείο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Σήμερα ξεκινάει κατ’ ουσία η δίκη με την κλήρωση των ενόρκων. Θα γίνει ανάγνωση του κατηγορητηρίου, θα τοποθετηθούν οι 12 και η διαδικασία θα ξεκινήσει.

«Δύσκολη μέρα, έχω αντοχές, θα το ξεπεράσουμε». Αυτά τα λόγια ψέλλισε ο πατέρας του Άλκη Καμπανού την ώρα που ανέβαινε τα σκαλιά του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, ενώ η μητέρα του δεν ήταν σε θέση να μιλήσει. Λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η δίκη οι γονείς του αδικοχαμένου 19χρονου έφτασαν στα δικαστήρια, συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο τους, Αλέξη Κούγια. Παράλληλα, την πρόβλεψή του ότι οι κατηγορούμενοι ενδέχεται να αφεθούν ελεύθεροι λόγω του 18μηνου, εξέφρασε ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, Αλέξης Κούγιας, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης. «Το αίτημά μας για αναπληρωτή εισαγγελέα δυστυχώς δεν έγινε δεκτό, με αποτέλεσμα αν συμβεί κάτι η δική να ακυρωθεί. Στην πρώτη δικάσιμο έγινε η τυπική διαδικασία. Δυστυχώς προβλέπω πως οι κατηγορούμενοι θα αφεθούν ελεύθεροι επειδή θα περάσει το 18μηνο. Η οικογένεια θέλει να μάθει με κάθε λεπτομέρεια πώς έγινε η δολοφονία του παιδιού τους» ανέφερε με νόημα. Παράλληλα ο κ. Κούγιας διαμαρτυρήθηκε για τα μέτρα ασφαλείας, λόγω την παρουσία των οπαδών που βρίσκονταν έξω από τα δικαστήρια. «Ειναι αδιανόητο μετά τα όσα συνέβησαν την πρώτη φορά που μαζεύτηκαν οπαδοί ανεξέλεγκτοι, να ζούμε πάλι το ίδιο ενώ υποτίθεται ότι τα μέτρα θα ήταν αυστηρά. Οι οικογένειες των θυμάτων δεν έχουν καμία προστασία. Ο καθένας μπορεί να κάνει οτιδήποτε, κι αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για τους ενόρκους και τους μάρτυρες. Θα έπρεπε να γίνει η δίκη σε άλλη πόλη, κάτι το οποίο δεν έγινε δεκτό».

Από το Blogger.