Ο Ρένφρο, το ρεκόρ 17 χρόνων και η 15άδα των μπλοκέρ του ΠΑΟΚ

Ο Νέιτ Ρένφρο ήταν ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ κόντρα στον Κολοσσό με μία «γεμάτη» στατιστική, μέσα από την οποία ξεπήδησε μία ξεχωριστή επίδοση. Αυτή των πέντε κοψιμάτων.

Ο Αμερικανός σέντερ πρόλαβε σε 24:13 να «γράψει» οχτώ πόντους, πέντε ριμπάουντ, έξι ασίστ και πέντε τάπες. Η επίδοση των πέντε κοψιμάτων μπαίνει σε μία λίστα που ήταν σχεδόν «αραχνιασμένη» για τον ΠΑΟΚ αφού ο τελευταίος παίκτης του που έφτασε σε μία τέτοια επίδοση, ήταν ο Μαμαντού Εντζάι στις 29 Απριλίου 2006. Ο Σενεγαλέζος είχε πέντε τάπες στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Μακεδονικό.

Οι πέντε τάπες αποτελούν βέβαια και την κορυφαία επίδοση του Ρένφρο στην Basket League αφού είχε τέσσερις στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Προμηθέα στην περσινή σεζόν. Με αυτές τις πέντε τάπες, ο Αμερικανός σέντερ έγινε ο 2ος μετά τον Γιώργο Παπαγιάννη που έφτασε τις 20 στη φετινή σεζόν.

Παράλληλα και με τις 14 τάπες που έκανε στην περσινή σεζόν, ο Ρένφρο έφτασε τις 34 στην Basket League και μπήκε στη 15άδα των κορυφαίων μπλοκέρ στην ιστορία του ΠΑΟΚ mateco. Ξεπέρασε χθες κατά σειρά τους Τσαϊρέλη, Γιούρκοβιτς, Εντζάι (30) και Κόμματο (31).

Ακόμη ο Ρένφρο είχε για δεύτερο συνεχόμενο, εντός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ mateco έξι ασίστ, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ καριέρας του στην Basket League. Σε αυτόν τον αριθμό έφτασε και κόντρα στο Λαύριο Megabolt.

Ο Αμερικανός του Δικεφάλου μάλιστα σημείωσε την κορυφαία επίδοση «οικονομίας» από παίκτη ρακέτας στη σεζόν και τη 12η επίδοση +11 (6 ασίστ + 1 κλέψιμο + 5 τάπες – 1 λάθος). Πρόκειται και για την κορυφαία επίδοση από παίκτη του ΠΑΟΚ αφού ξεπέρασε το +9 που είχε ο ίδιος εντός έδρας με το Λαύριο Megabolt αλλά και ο Γιανίκ Φράνκε στο ματς με τον Προμηθέα.

Κατά τα άλλα για τον ΠΑΟΚ…

*Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, αλλά τέσσερα διαφορετικά milestones σημείωσε ο Διαμαντής Σλαφτσάκης. Έφτασε τα 250 παιχνίδια, τους 900+ πόντους, τα 300 εύστοχα δίποντα και τα 600 ριμπάουντ στην Basket League. Είναι μία διαδρομή την οποία άρχισε στις 14 Οκτωβρίου 2012 ως παίκτης του ΚΑΟΔ (ΚΑΟΔ-Πανιώνιος 62-64).

*Ο Γιανίκ Φράνκε είχε συμμετοχή σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού με 21 πόντους, οχτώ ριμπάουντ, τρεις ασίστ, 10 κερδισμένα φάουλ και δύο κλεψίματα. Τα οχτώ ριμπάουντ αποτελούν ισοφάριση της κορυφαίας επίδοσης του αφού τόσα είχε και κόντρα στον Απόλλωνα.

Ο Ολλανδός είχε 13/16 βολές σε μία επίδοση μάλιστα που κατατάσσεται στην πρώτη 15άδα της ιστορίας του Δικεφάλου στην Basket League. Οι 13 εύστοχες βολές του Φράνκε αποτελούν ισοφάριση της μεγαλύτερης επίδοσης από παίκτη του Δικεφάλου, από το 2014. 13 είχε ο Ζερμέιν Λοβ στο εντός έδρας παιχνίδι με το Μεσολόγγι της σεζόν 2020-21.

Οι 13 εύστοχες βολές του Ολλανδού αποτελούν και ισοφάριση της μεγαλύτερης φετινής επίδοσης αφού σε αυτήν, έχοντας 13/13, έφτασε στη 2η αγωνιστική ο Τζο Γιανγκ στο ματς του Προμηθέα με τον Ιωνικό. Οι 16 βολές που επιχείρησε ο γκαρντ του ΠΑΟΚ mateco είναι νέο ρεκόρ περιόδου αφού ο Μίρο Μπίλαν είχε 14 στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος και στο ματς του Περιστερίου bwin με τον Δικέφαλο.

*Ο Τζέιλεν Χαντς είχε τέσσερις ασίστ χθες και με αυτές έγινε ο 36ος ξένος στην ιστορία του ΠΑΟΚ mateco που ξεπέρασε τις 50 στην Basket League.

*Ο Τάιλερ Πόλεϊ είχε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι 15 πόντους, ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοση του στην Basket League. Έφτασε όμως σε αυτήν σε 18:04 ενώ κόντρα στον Ιωνικό, την περασμένη Κυριακή, είχε 15 και πάλι αλλά σε 33:26 λεπτά στο παρκέ.

*Ο Τζέιλεν Ράιλι ισοφάρισε την επίδοση των περισσότερων άστοχων τριπόντων σε ένα ματς της σεζόν, αφού μέτρησε οχτώ (1/9). Τον ίδιο αριθμό είχαν οι Χάρης Γιαννόπουλος (1η), Αρνόλντας Κουλμπόκα (2η), Σιλβέν Φρανσίσκο (7η και 11η), Τζανόντ Νότε (7η) και Ντάνιελ Χάμιλτον (9η αγωνιστική).

Σε ομαδικό επίπεδο…

*Το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε από τα δύο διαφορετικά πρόσωπα του και μέσα σε αυτά σημειώθηκαν δύο μεγάλα σερί, ένα για κάθε πλευρά. Ο ΠΑΟΚ έκανε το μεγαλύτερο, «τρέχοντας» ένα 17-0 που μετέτρεψε το 20-16 του 8:10, στο 37-16 του 11:47. Είναι μία επίδοση που ισοφάρισε το δεύτερο μεγαλύτερο σερί πόντων στη σεζόν αφού ένα 17-0 έκανε και ο Άρης στη Νίκαια για την 9η αγωνιστική ενώ το ρεκόρ μοιράζονται Απόλλων και Παναθηναϊκός που έκαναν 19-0 στην 6η και στη 12η αγωνιστική αντίστοιχα.

*Αυτό ήταν το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι των δύο ομάδων στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο αμφότερες είχαν 80+ πόντους (89-82) αφού το περσινό είχε σκορ 86-80. Στα προηγούμενα 15 αυτό έγινε μόνο μία φορά, στη σεζόν 2013-14 (88-81).

Από το Blogger.