Η ΑΕΚ κέρδισε 3-0 τον Ολυμπιακό και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τον Τελικό του Κυπέλλου!

Η ΑΕΚ υπέταξε και τον Ολυμπιακό στην Αγιά Σοφιά, νίκησε 3-0 χάρη στα γκολ των Γκαρσία στο 3′ και στο 90+13′ με πέναλτι και το αυτογκόλ του Σαμασέκου στο 27′ και έβαλε γερές βάσεις πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet. Η Ένωση διατήρησε το απόλυτο στη νεότευκτη έδρα της και την ίδια στιγμή έβαλε τέλος στο σερί 16 αγώνων χωρίς νίκη στα ντέρμπι με τους ερυθρόλευκους.

Συγκεκριμένα η ΑΕΚ με το καλημέρα άνοιξε το σκορ στην… φλεγόμενη OPAP Arena με τον Γκαρσία. Μόλις στο 3 ο Τσούμπερ βρίσκει ιδανικά τον Λιβάι Γκαρσία μέσα στην μεγάλη περιοχή και εκείνος με υπέροχο τελείωμα δεν αστοχεί απέναντι από τον Τζολάκη. Λίγα λεπτά αργότερα και πάλι η ΑΕΚ χάνει την ευκαιρία αυτή τη φορά για δεύτερο γκολ. Πολύ καλή εκτέλεση του Μάνταλου, ο Τζαβέλλας αστοχεί από την καρδιά της περιοχής.

 Οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν με μεγάλη χαμένη ευκαιρία. Στην αντεπίθεση έφυγε ο Γκάρι Ροντρίγκες μπαίνοντας στη περιοχή από τα δεξιά όπου έκανε και το σουτ που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Στάνκοβιτς. Στο ημίωρο η ΑΕΚ διπλασιάζει τα τέρματα της με αυτογκόλ του Ολυμπιακού. Υπέροχη ενέργεια του Τσούμπερ από τα αριστερά που μπήκε στην περιοχή, έκανε τις ντρίμπλες με τον Μάνταλο να πιάνει την κεφαλιά από το διώξιμο της άμυνα με τον Σαμασέκου με νέα κεφαλιά να βάζει το αυτογκολ.

Η ΑΕΚ πίεζε τον Ολυμπιακό με τρομερό πρέσινγκ και θα μπορούσε να βρει και τρίτο τέρμα ωστόσο και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-0.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ μπήκε ελαφρώς πιο δυνατά, όμως ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος με το δοκάρι του Γκάρι Ροντρίγκες στο 56ο λεπτό. Την ίδια κατάληξη είχε και η τελική προσπάθεια του Μάνταλου στο 61ο λεπτό.

Ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο γκολ και στο 76ο λεπτό. Ο Εμβιλά έστειλε την μπάλα προς την εστία μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Στάνκοβιτς, στην οποία ο Βίντα απομάκρυνε την μπάλα, αφού η μπάλα πέρασε την τελική γραμμή. Ο Γάλλος μέσος ήταν οφσάιντ όταν ο Μπακαμπού έκανε το σουτ, επομένως το γκολ ακυρώθηκε.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα άναψαν τα αίματα μεταξύ των δύο ομάδων, με αφορμή ένα μαρκάρισμα του Ρέαμπτσουκ στον Πινέδα. Ο διαιτητής γύρισε τη φάση πίσω και έδωσε κίτρινη στον Βαλμπουενά, καθώς ο Γάλλος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο χωρίς την άδεια του διαιτητή (βγήκε γιατί δέχθηκε χτύπημα) για να κόψει κίτρινη κάρτα.

Στην τελευταία φάση στο ματς, ο Γκατσίνοβιτς ανατράπηκε από τον Ντόη μέσα στην περιοχή. Ο διαιτητής φώναξε αρχικά παίζεται, αλλά ο διαιτητής τον κάλεσε στο VAR και έδωσε την εσχάτη των ποινών. Ο Γκαρσία ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Τζολάκη, για το 3-0 των κιτρινόμαυρων.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Τζαβέλλας (73’ Βίντα), Χατζισαφί, Ελίασον (83’ Άμραμπατ), Γαλανόπουλος (64’ Σιμάνσκι), Μάνταλος (83’ Πινέδα), Γκατσίνοβιτς, Γκαρσία, Τσούμπερ (64’ Αραούχο).

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονζάλεθ): Τζολάκης, Βρουσάι (46’ Ροντινέι), Παπασταθόπουλος, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Σαμασέκου (46΄Φορτούνης), Χουάνγκ (66’ Βαλμπουενά), Γκάρι Ροντρίγκες, Ελ Αραμπί (66’ Μπακαμπού), Μπιέλ (39’ Μπουτούτσι).

Από το Blogger.