Ακύρωσαν το 8.40μ του Μίλτου Τεντόγλου για «παράτυπα» παπούτσια!

Ο Μίλτος Τεντόγλου, σε μίτινγκ του Τόρουν την περασμένη εβδόμαδα, με επίδοση 8,4 μέτρα στο μήκος, ανέβηκε στην πρώτη θέση του κόσμου για το 2023. Επίδοση όμως, που ακυρώθηκε λόγω παράτυπων παπουτσιών, σύμφωνα με την παγκόσμια ομοσπονδία.

Ο Έλληνας άλτης, φορούσε τα Adidas παπούτσια μήκους, συγκεκριμένα την έκδοση «Black Panther». Όμως, το μοντέλο «Ambition 2», που απαγορεύεται να χρησιμοποιείται στους αγώνες μήκους, υπέπεσε στην αντίληψη της ομοσπονδίας, η οποία του ζήτησε φωτογραφίες του. Στη συνέχεια θεώρησαν πως η καλύτερη επίδοση στο κόσμο για φέτος, είναι άκυρη, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του Τεντόγλου.

Ο Έλληνας αθλητής, με ποστάρισμά του στο Instagram, χρησιμοποίησε «σκληρή» γλώσσα κατά της ομοσπονδίας και ξεκαθάρισε πως είναι το ίδιο παπούτσι, που σε προηγούμενα μίτινγκ, έχει θεωρηθεί έγκυρο.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η World Athletics έχει ανθρώπους στην ομάδα της που δεν έχουν καμία ιδέα από παπούτσια και το άθλημα. Και αποφασίζουν εκείνοι ποια παπούτσια είναι ΟΚ και ποια όχι, για τους αθλητές. Πιστεύουν ότι αν ένα παπούτσι είναι χοντρό στο πίσω μέρος είναι καλό για εμάς. Στην πραγματικότητα όχι μόνο είναι αχρείαστο αλλά κάνει και το παπούτσι βαρύ και δύσκολο να τρέξεις.

Ακύρωσαν το άλμα μου στα 8.40μ γιατί φορούσα το παπούτσι της πρώτης εικόνας. Ενώ τα παπούτσια στη 2η και 3η εικόνα είναι ΟΚ για μήκος. Τα παπούτσια των πρώτων δύο φωτογραφιών είναι τα ίδια, σε διαφοετικό χρώμα παρεμπιπτόντως.

Είχατε τσεκάρει τα παπούτσια (των αθλητών) από τα παλιά ρεκόρ; Είχαν εκείνοι λέιζερ στη βαλβίδα τους;

Νομίζω πως πρέπει να έχετε άτομα στην ομάδα σας που έχουν εμπειρία στο άθλημα. Εγώ είμαι αυτός που πηδάει. Θέλω να φοράω αυτό που είναι άνετο και ασφαλές για μένα.

Δεν με νοιάζει ένα άλμα στα 8.40μ, μπορώ να πηδήξωτόσο όπτε θέλω. Είναι απλά άδικο. Είμαι αηδιασμένος.

Και το αστείο είναι πως την επόμενη εβδομάδα θα φορέσω τα ίδια παπούτσια σε διαφορετικό χρώμα ώστε να «επιτρέπεται».

Και προφανώς είναι ΟΚ να χάσεις τρία αντι-ντόπινγκ τεστ αλλά όχι να φορέσεις αυτά τα παπούτσια.

Ο Black Panther είναι πολύ δυνατός».


Από το Blogger.