Αναλυτικά όσα προβλέπει ο κανονισμός, για τα όσα έγινα στο Ατρόμητος-ΑΕΚ

Ο Παναγιώτης Βαρούχας εξήγησε στην «Αθλητική Κυριακή» ακριβώς τι προβλέπει ο κανονισμός για τα όσα έγιναν στο Ατρόμητος-ΑΕΚ.

 ο άρθρο 9, παράγραφος 1α, αναφέρει, ότι: «ο αγωνιστικός χώρος πρέπει να πληροί τις προδιαγραφές που καθορίζονται από τον κανονισμό υποδομών γηπέδου. Ο αγωνιστικός χώρος που δεν πληροί τις προδιαγραφές της παραγράφου 1 μπορεί να χαρακτηριστεί αντικανονικός μόνο πριν την έναρξη του αγώνα. Μόνος αρμόδιος για τη διεξαγωγή του αγώνα ή όχι λόγω αντικανονικότητος του γηπέδου είναι ο διαιτητής, ο οποίος έχει την υποχρέωση να αναγράψει κάθε σχετική παρατήρηση στο φύλλο αγώνα. Η φιλοξενούμενη ομάδα έχει το δικαίωμα να διατυπώσει αντιρρήσεις και σχετική ένσταση δια του αρχηγού της και η γηπεδούχος έχει το δικαίωμα για τις δικές της αντιρρήσεις. Η πειθαρχική επιτροπή αποφασίζει για την τύχη του αγώνα».

Τί σημαίνει αυτό; Ότι όλα στο Περιστέρι έγιναν By the book. Ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες και νόμιμες διαδικασίες. Οι διαιτητές μέτρησαν τις εστίες και ήρθαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει αντικανονικότητα, οπότε δεν μπορούσαν να επιτρέψουν την διεξαγωγή του αγώνα. Και εννοείται, ότι δεν είναι δυνατόν γήπεδο της Super League, της κορυφαίας επαγγελματικής κατηγορίας να μην πληροί τις προδιαγραφές.

Από την πλευρά του ο Αντώνης Πανούτσος στο σχόλιό του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θυμάμαι να έχουν κουρέψει δοκάρια και να έχουν σκάψει το γήπεδο για να μην παίξουν ομάδες. Δεν γίνεται μέτρηση με μεζούρα, θα έπρεπε να υπάρχει χάρακας γιατί θα υπήρχε έτσι κι αλλιώς λάθος. Και δεν γίνεται να διορθωθεί το πρόβλημα με σκάψιμο στο χορτάρι. Πού θα πατούσε ο τερματοφύλακας; Θα έπρεπε να ανεβάσουν τα δοκάρια, όχι να κάνουν ένα χαντάκι. Αυτή θα ήταν η λογική, άσχετο αν δεν προλάβαιναν. Θα πάνε στο αθλητικό δικαστή, θα εξετάσει όλα αυτά και θα δούμε τι θα αποφασίσει»!

Από το Blogger.