Μπαλτάκος: «Συζητάμε και με την Αυστραλία για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας»

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Μπαλτάκος, έχει έρθει σε επαφές με τον ομόλογό του στην Αυστραλία, Κρις Νίκου, για την πιθανότητα ο φετινός τελικός κυπέλλου να γίνει εκεί. Ο κ. Μπαλτάκος είχε εκφράσει και προηγουμένως την επιθυμία του ο τελικός κυπέλλου να γίνει σε μια χώρα με έντονο το στοιχείο της ομοιογένειας. Στις σκέψεις του εκτός της Αυστραλίας είναι και οι Γερμανία και Αγγλία.

Η Αυστραλία φιλοξενεί μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο. Οι Έλληνες είναι η έβδομη μεγαλύτερη εθνοτική ομάδα στην Αυστραλία και σύμφωνα με τα στοιχεία του αποδημου ελληνισμού έχει περίπου 700.000 ομογενείς.

Οι προηγούμενες δηλώσεις του Μπαλτάκου στο «Κρήτη TV»:

«Δεν θα πάμε στη Σλοβακία ή τη Λιθουανία για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Επιδιώκουμε να πάμε εκεί που υπάρχει έντονο το στοιχείο της ομογένειας. Πέρα από την τη Γερμανία και την Αγγλία, παίζει και η …Αυστραλία, αν και είναι δύσκολο λόγω της αλλαγής του καιρού.

Η αγγλική Ομοσπονδία καταρχήν συμφωνεί, όμως τα γήπεδα δεν είναι δικά της. Πρέπει να έρθουμε σ’ επαφή και με τις ομάδες, που τους ανήκουν τα γήπεδα. 20 και 21 Μαΐου, που προσανατολιζόμαστε για τον τελικό, στην Αγγλία είναι διαθέσιμα τα γήπεδα της Κρίσταλ Πάλας, της Τσέλσι και της Αρσεναλ. Από την Ομοσπονδία της Γερμανίας δεν έχουμε ακόμη απάντηση. Συζητάμε και με Αυστραλία».

Από το Blogger.