Μίλτος Τεντόγλου: «Στόχος μου το χρυσό στο ευρωπαϊκό»

Ο Μίλτος Τεντόγλου κρατάει χαμηλούς τόνους για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Κωνσταντινούπολη, τονίζοντας ότι θα γίνει μάχη για την πρώτη θέση, διότι δυσκολεύεται με τους πρωινούς αγώνες, όπως θα ‘ναι ο τελικός.

Ο τέσσερις φορές πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος είναι το φαβορί για ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο. Μιλώντας στο ΣΕΓΑΣ, τόνισε, πάντως ότι δεν το έχει πολύ με τα πρωινά και δυσκολεύεται.

“Ο στόχος μου στην Κωνσταντινούπολη είναι να πάρω το χρυσό μετάλλιο το οποίο θα είναι λίγο δύσκολο φέτος γιατί ο προκριματικός και ο τελικός είναι πολύ πρωί, στις 9 ο προκριματικός και στις 10 ο τελικός και δεν είμαι πολύ καλός με τα πρωινά εγώ, αλλά θα το παλέψουμε.

Μου έχει ξανασυμβεί να είναι το πρωί, και οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν το πρωί, απλά είναι πιο δύσκολα από αν ήταν το απόγευμα ο τελικός, για να σας πω πως θα το πάρω εύκολα. Αν κερδίσω θα είμαι ο μοναδικός με τρία σερί χρυσά και είναι ο μεγάλος μου στόχος αυτός, θα το προσπαθήσω πολύ”, είπε ο Μίλτος Τεντόγλου.

Ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι, εξήγησε με τη σειρά του: “Μόνος του βάζει κίνητρά. Μόνος του βάζει στόχους, κάποια όρια που θέλει να ξεπεράσει, έχει διαβάσει από πριν πόσο είναι το ρεκόρ αγώνα, το ρεκόρ σταδίου, το εθνικό ρεκόρ της χώρας. Αυτά είναι στοιχεία που αμέσως του φτιάχνουν το κίνητρο.

Ο προπονητής χωρίς τον αθλητή είναι ένα τίποτα. Μακάρι όλοι οι προπονητές να έχουν από ένα τέτοιο παιδί, να μπορούν όχι μόνο να αποκτήσουν κίνητρα αλλά να σχεδιάσουν το μέλλον ενός ακόμη παιδιού.

Έχουν γίνει πάρα πολλές αλλαγές στην προπόνηση. Δηλαδή μπορώ να πω πως έχει βγει από τη βάση της προπόνησης. Οι αλλαγές έγιναν με βάση κάποιες αδυναμίες που έχει, πρέπει να προσέξουμε τα γόνατά του πράγμα που έχει φέρει μεγάλη αλλαγή στην επιβάρυνση και η προπόνηση έχει μετατραπεί σε πιο οριζόντια, δεν έχει πολλά κιλά ούτε πολλά άλματα, σχεδόν ποτέ δεν κάνουμε άλματα στην προπόνηση. Είναι αυτές οι ικανότητες που έχει. Δεν μπορείς να κάνεις αυτό το πρόγραμμα σε άλλο παιδί”.

Όταν ρωτήθηκε τι περιμένει από τον αθλητή του, ήταν ειλικρινής: “Πρώτη θέση”.

Από το Blogger.