Μπαλτάκος: «Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας στο εξωτερικό μόνο αν θέλουν οι ομάδες»

Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος μιλώντας σε Μ.Μ.Ε. του εξωτερικού, τόνισε ότι για να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στο εξωτερικό, θα πρέπει να συμφωνήσουν οι δύο φιναλίστ του θεσμού και υποστήριξε ότι τα έσοδα θα είναι τετραπλάσια εφόσον ο ο αγώνας γίνει εκτός συνόρων, λέγοντας πως το Λονδίνο, το Τορόντο, η Μελβούρνη αλλά και η Κύπρος είναι οι τέσσερις υποψηφιότητες.

Φυσικά, πάντα υπάρχει και το ενδεχόμενο να διεξαχθεί ο τελικός εντός συνόρων, με το Πανθεσσαλικό και το ΟΑΚΑ να είναι τα δύο επικρατέστερα γήπεδα.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Αυτό έχει παρεξηγηθεί. Η προκήρυξη αναφέρει πως ο τελικός του Κυπέλλου μπορεί να γίνει στο εξωτερικό και σε άλλη ομοσπονδία. Θα πρέπει να μιλήσουμε με τις ομάδες που θα πάνε στον τελικό.

Εμείς αυτή τη στιγμή συλλέγουμε πληροφορίες, 9 Μαρτίου το βράδυ να είμαστε έτοιμοι αν οι ομάδες έχουν την ίδια αντίληψη. Οι ομάδες αυτή τη στιγμή δεν συζητάνε και δικαίως γιατί δεν ξέρουν. Ο προπονητής είναι κάτι το σημαντικό σε αυτή την υπόθεση, πρέπει και αυτός να αποφασίσει. Αν οι ομάδες για παράδειγμα πουν «ΟΚ» πάμε Λονδίνο, πάμε Μελβούρνη, πάμε Πανθεσσαλικό να είμαστε έτοιμοι. Τα έσοδα θα είναι τετραπλάσια από τα έξοδα, τα εισιτήρια εκεί δεν έχουν 10 ευρώ. Τα έξοδα στο Λονδίνο θα είναι 400 χιλ ευρώ, ενώ τα έσοδα 2-6 εκατ. ευρώ. Υπάρχουν πολλές επιλογές, το Τορόντο επίσης που έχει πολλούς Έλληνες, η Κύπρος επίσης.

Δεν μπορείς να πας να πεις στις ομάδες θα πας να παίξεις Μελβούρνη, δεν είναι κάτι που γίνεται κάθε χρόνο. Η ΕΠΟ προετοιμάζεται για κάθε δυνατή επιλογή ώστε να είναι έτοιμη. Υπάρχει το Πανθεσσαλικό αλλά και το ΟΑΚΑ εφόσον είναι έτοιμο και συμφωνήσει κάποιος εκ των ΠΑΟΚ ή Λαμία».

Από το Blogger.